Ambasadorul Rusiei în SUA, reacție virulentă după incidentul cu drona Pentagonului DOBORÂTĂ deasupra Mării Negre. Anatoli Antonov: „Percepem orice acţiune în care se recurge la arme şi echipamente americane ca fiind vădit ostilă”

Ambasadorul Rusiei în SUA, reacție virulentă după incidentul cu drona Pentagonului DOBORÂTĂ deasupra Mării Negre. Anatoli Antonov: „Percepem orice acţiune în care se recurge la arme şi echipamente americane ca fiind vădit ostilă”
Ambasadorul Rusiei în SUA, reacție virulentă după incidentul cu drona / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 15/03/2023, 10:56

Într-o primă reacție la incidentul cu drona Pentagonului doborâtă de ruși deasupra Mării Negre, ambasadorul Moscovei la Washington, Anatoli Antonov, a declarat că autoritățile de la Kremlin consideră o „provocare” ce s-a întâmplat.

Marți, 14 martie 2023, un avion de luptă rusesc Su-27 a lovit o dronă militară americană MQ-9 Reaper deasupra Mării Negre.

„Considerăm acest incident drept o provocare”, a precizat Antonov după ce a fost convocat la Departamentul de Stat al SUA.

Moscova cere Americii să oprească zborurile „ostile”

Federația Rusă a transmis Statelor Unite să oprească „zborurile ostile”, după cum le-a numit Moscova, reacție apărută în urma incidentului dintre un avion de vânătoare Su-27 și o dronă militară MQ-9 Reaper, despre care Pentagonul susține că efectua un zbor de rutină deasupra Mării Negre. Mai mult de atât, Kremlinul transmite că va considera ţinte legitime echipamentele militare americane folosite în război de armata ucraineană.

În opinia Moscovei, Washingtonul își dorește escaladarea situaţiei până la punctul în care se va ajunge la „un conflict militar direct” între cele două forțe nucleare

Anatoli Antonov a declarat că dronele americanilor colectează informaţii care ulterior sunt transmise Ucrainei, iar Kievul le folosește pentru a lansa lovituri împotriva armatei ruse: „Suntem conştienţi de scopul pentru care sunt folosite astfel de vehicule fără pilot, de recunoaştere şi atac. Ce fac acestea la mii de kilometri de SUA? Răspunsul este evident: acestea colectează informaţii care sunt folosite ulterior de regimul de la Kiev pentru a ataca forţele noastre armate şi teritoriul nostru”.

„Să ne punem o întrebare retorică: dacă, de exemplu, o dronă rusă ar apărea în apropierea New Yorkului sau a oraşului San Francisco, care ar fi reacţia forţelor aeriene şi navale americane?! Sunt sigur că acţiunile armatei americane ar avea un caracter intransigent, nepermiţând o breşă în spaţiul său aerian sau maritim” – Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite

Mai departe, rușii transmit, prin vocea diplomatului detașat la Washington, că își doresc ca, pe viitor, „Statele Unite să se abţină de la alte speculaţii în spaţiul mediatic şi vor înceta să mai zboare în apropierea graniţelor ruseşti. Percepem orice acţiune în care se recurge la arme şi echipamente americane ca fiind vădit ostilă”.

Chiar dacă tonul afirmațiilor lui Anatoli Antonov este unul nu tocmai conciliant – „La urma urmei, este absolut clar: Statele Unite sunt cele care conduc situaţia spre o escaladare deliberată până la un conflict armat direct!” -, rușii spun că „este important” ca liniile de comunicare dintre cele puteri militare să rămână deschise. „Rusia nu caută confruntarea şi pledează pentru o cooperare pragmatică în interesul popoarelor din ţările noastre”, a conchis ambasadorul Antonov.

MQ-9 Reaper este o dronă de recunoaştere și atac dezvoltată de compania General Atomics Aeronautical Systems. Vine echipată cu un motor cu turbopropulsie, putând atinge viteze de peste 400 km/oră și are o autonomie de zbor de 24 de ore. Drona MQ-9 Reaper poate transporta rachete aer-sol, rachete aer-aer şi bombe ghidate cu laser, arată CNN.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?