Ambasadorul SUA la UE acceptă audierea în Congres în pofida interdicției Departamentului de Stat

Redactor:
Mihai Draghici
Ambasadorul SUA la UE acceptă audierea în Congres în pofida interdicției Departamentului de Stat
Ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, Gordon Sondland, se va prezenta, în pofida ordinului Departamentului de Stat, la audieri în Camera Reprezentanților în ancheta care îl vizează președintele Donald Trump, afirmă surse citate de site-ul de știri Axios.com.

Gordon Sondland va fi audiat săptămâna viitoare de comisii ale Camerei Reprezentanților care îl anchetează pe președintele Donald Trump, au declarat patru surse citate de site-ul Axios.com.

Avocatul lui Gordon Sondland a confirmat că ambasadorul american la UE va depune mărturie în Camera Reprezentanților „în pofida actualei linii politice a Departamentului de Stat”.

Departamentul de Stat i-a ordonat ambasadorului Gordon Sondland să nu depună mărturie în Congres în investigația care ar putea conduce la demiterea președintelui Donald Trump.

Congresmanul Adam Schiff, președintele Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților, denunțase decizia Departamentului de Stat de a bloca audierea ambasadorului SUA la UE, Gordon Sondland, catalogând hotărârea drept formă de „obstrucționare” a anchetei contra președintelui Donald Trump.

Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, a lansat o investigație parlamentară care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigației, Camera Reprezentanților a trimis citații prin care le solicită unor membri ai Administrației de la Washington participarea la audieri și furnizarea documentelor referitoare la contactele președintelui Donald Trump cu Ucraina.

Ca reacție, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii dețin majoritatea, a anunțat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupție în Ucraina.

foto: wikipedia

Tags:
Inchide