Amendă de 500 de dolari pentru californienii care irosesc apa. Statul american trece prin cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani

Redactor:
Ioana Bojan
Amendă de 500 de dolari pentru californienii care irosesc apa. Statul american trece prin cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani
Autoritățile din California au aprobat amenzi în valoare de până la 500 de dolari pe zi pentru locuitorii care irosesc apa, în condițiile în care acest stat american se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani, relatează BBC News Online.

Aceste măsuri au fost adoptate pentru a stopa risipa de apă în cazul udării peluzelor, amenajării grădinilor și spălării mașinilor.

Consumul de apă a crescut cu un procent din mai 2013 până în mai 2014, în pofida unui apel la reducerea acestuia cu 20 la sută. Aproximativ 75 la sută din apa consumată în California este utilizată pentru agricultură.

Potrivit autorităților, amenzile vor fi aplicate numai în cazuri de consum exterior excesiv, cum ar fi pentru udarea grădinilor până la scurgerea apei pe alei.

Alte practici sancționate de autorități sunt spălarea vehiculelor cu ajutorul unui furtun fără duză sau udarea suprafețelor dure precum trotuarele și aleile.

Comisia pentru controlul apelor apreciază că prin aceste restricții, care vor intra în vigoare la începutul lui august, s-ar putea economisi, la nivelul întregului stat, suficientă apă pentru a aproviziona 3,5 milioane de persoane timp de un an.

Inchide