Angel Tîlvăr: „UE își reafirmă unitatea în ceea ce privește SOLIDARITATEA cu Ucraina”

Angel Tîlvăr: „UE își reafirmă unitatea în ceea ce privește SOLIDARITATEA cu Ucraina”
Angel Tîlvăr: „UE își reafirmă unitatea în ceea ce privește solidaritatea cu Ucraina” / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 09/03/2023, 12:17

Din participarea în Suedia la reuniunea informală a miniștrilor Apărării din statele membre ale UE, Angel Tîlvăr anunță că Uniunea Europeană își reafirmă unitatea în ceea ce privește solidaritatea cu Ucraina.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Tîlvăr scrie care sunt primele impresii asupra întâlnirii de la Stockholm.

Tîlvăr condamnă agresiunea rusă

UE își reafirmă unitatea în ceea ce privește solidaritatea cu Ucraina. La reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale UE, care s-a desfășurat la Stockholm, în Suedia, am avut o dezbatere consistentă privind impactul global și consecințele războiului de agresiune ilegal și nejustificat al Federației Ruse împotriva Ucrainei”, a scris pe Facebook Angel Tîlvăr.

„Am condamnat şi cu acest prilej agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei, acțiune care constituie o amenințare pentru arhitectura de securitate europeană și euro-atlantică” – Angel Tîlvăr

În context, ministrul român al Apărării salută rolul important al Uniunii Europene şi răspunsul cuprinzător şi structurat al acesteia la nevoile Ucrainei, în special în ceea ce privește eficiența Instrumentului European pentru Pace, și relevanța misiunii de asistență militară a UE în Ucraina.

Conflictul din Ucraina are impact asupra întregii regiuni a Mării Negre și este nevoie, de asemenea, să sprijinim Republica Moldova în fața amenințării Federației Ruse, prin consolidarea rezilienței. De altfel, au fost deja adoptate două măsuri de asistență în valoare de 47 de milioane de euro în beneficiul Guvernului de la Chișinău”, încheie ministrul Apărării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase