Atac cu bombă în Pakistan. 31 de persoane au murit în ziua alegerilor

Redactor:
Bianca Pavaluca
Atac cu bombă în Pakistan. 31 de persoane au murit în ziua alegerilor
Cel puțin 31 de persoane au fost ucise miercuri în Pakistan, în urma unui atac cu bombă care a avut loc în orașul Quetta, în contextul în care alegerile generale sunt în desfășurare, relatează BBC. Vezi VIDEO.

Alte două persoane au murit și mai multe au fost rănite în urma mai multor explozii minore și altercații.

Deși securitatea a fost sporită pentru organizarea alegerilor generale, au existat mai multe incidente. Zeci de mii de polițiști și ofițeri de securitate au fost mobilizați să supravegheze buna desfășurare a alegerilor.

Atacul din orașul Quetta, din provincia Balochistan, a fost comis de un atacator sinucigaș care viza polițiștii de la intrarea într-un centru de votare, potrivit unor oficiali locali. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

Conform sondajelor, lupta electorală are loc între partidul lui Imran Khan, fost jucător de cricket și partidul lui Nawaz Sharif, fost prim-ministru.

În timpul campaniei electorale, ambele partide au fost acuzate de fraudă. Comisia pentru Drepturile Omului din Pakistan a declarat că au fost mai multe încercări „flagrante” de manipulare a rezultatelor alegerilor.

Khan a promis că va combate corupția din țară, dar rivalii săi îl acuză că profită de pe urma implicării armatei, care a condus Pakistanul pentru aproape jumătate din istoria sa.

Sharif, care a câștigat ultimele alegeri, a fost închis pentru corupție după un scandal apărut în urma unei scurgeri de informații din Panama Papers.

Urnele se vor închide la ora locală 18.00 (16.00, ora României), iar rezultatele vor fi făcute publice joi.

Foto: Hepta

Inchide