Atacul din München, planificat cu un an înainte. Cum a făcut tânărul rost de armă

Atacul din München, planificat cu un an înainte. Cum a făcut tânărul rost de armă
Publicat: 24/07/2016, 16:15
Actualizat: 11/10/2016, 13:23

David Ali Sonboly, adolescentul transformat în criminal după ce a deschis focul la întâmplare în zona centrului comercial Olympia, ucigând nouă persoane, după care și-a luat viața, și-a cumpărat pistolul semiautomat de pe Internet, din zona online obscură, așa numita „deep web”, și a căutat extrem de multe informații în privința împușcăturilor în masă, a spus ministrul de Interne din Bavaria, Joachin Herrmann la psotul de televziune B24, citat de agenția DPA.

Liderul poliției bavareze, citat de aceeași sursă, a declarat că Sonboly nu și.a selectat victimele, acestea fiind doar tineri necunoscuți care nu-i erau colegi de clasă, și a confirmat că tânărul plănuia atacul de mai bine de un an.

În calculatorul său anchetatorii au găsit o copie a manifestului scris de extremistul norvegian Anders Behring Breivik, autorul dublului atac de la Oslo și de pe insula Utoya, din urmă cu cinci ani, care s-a soldat cu 77 de morți. Autoritățile au aflat și că, acum un an sau doi, Sonboly a mers la o școală din orașul german Winnenden, implicată într-un astfel de atac armat în 2009. Totuși, procurorul Steinkraus-Koch a reiterat faptul că nu poate fi vorba de vreo motivație de ideologie politică ce ar fi condus la un asemenea gest, subliniind că tânărul se afla sub tratament psihiatric pentru anxietate și depresie