Atacurile de la Londra. MAE neagă informația că doi români au fost reținuți. ISIS revendică masacrul. LIVE UPDATE

Publicat: 05/06/2017, 13:21
Actualizat: 25/03/2019, 20:22

Cel puțin șapte persoane au murit în atacul de la London Bridge, iar 48 de persoane au fost rănite, fiind duse la spitalele londoneze, în afară de răniții ușor care au fost tratați la fața locului. Dintre răniți, 21 se aflau duminică seara în stare critică, din totalul de 36 care se mai aflau internați în spitalele londoneze.

Sâmbătă noapte, în jurul orei locale 21:58 (ora României 23:58), o dubă albă marca Renault, care fusese închiriată recent de atacatori, a lovit un grup de pietoni pe London Bridge. Duba și-a continuat drumul pe Borough High Street, către Borough Market, unde a fost abandonată. Trei indivizi s-au dat jos din dubă și au început să atace trecătorii și oamenii din puburi și restaurante, cu cuțite lungi, de vânătoare.

Poliția a fost alertată în jurul orei 22:08 (00:08 ora României) și a intervenit la London Bridge, unde duba a lovit mai mulți trecători. La scena celui de-al doilea punct de atac, aflat la mică distanță de London Bridge, la Borough Market, mai multe persoane au fost înjunghiate, iar poliția a intervenit și a tras peste 50 de focuri de armă, omorându-i pe loc pe cei trei atacatori. Cei trei bărbați aveau legate pe corp veste cu anumite recipiente, care păreau explozibili, însă ulterior s-a dovedit că acestea erau false. Poliția a intervenit și la un al treilea incident, în zona Vauxhall, care s-a dovedit însă a fi doar o înjunghiere fără legătură cu atacurile teroriste.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a confirmat pentru Gândul că nu există români răniți în urma atacurilor de la Londra. Mihalache se află în România, unde sâmbătă noapte a participat la o nuntă, în calitate de naș. „Eu nu pot să îmi planific nășiile în funcție de atentate. Mi-a stricat un pic seara, dar asta nu înseamnă că nu am lucrat cu colegii foarte strâns ca să vedem ce e de făcut. Asta e viața. Am comunicat, avem celulă de criză, totul a fost sub control, de altfel cred că m-ați auzit vorbind toată noaptea”, a declarat Mihalache, pentru Gândul.

Presa a semnalat acte de eroism, atât din partea polițiștilor, cât și a civililor. Un polițist rugbist a încercat să-l oprească pe unul dintre atacatori printr-un tackle, fiind grav rănit, în timp ce un altul l-a confruntat pe un terorist doar cu bastonul pe care îl avea în dotare, fiind de asemenea rănit. Un român, Florin Morariu, a devenit celebru pe Facebook, după ce a filmat scenele de groază din timpul atacului și a povestit cum l-a lovit pe unul dintre teroriști cu un coș de pâine în cap. Tânărul de 32 de ani, din Iași, lucrează la o brutărie din zona Borough-London Bridge și poate fi auzit pe filmare cum le cere colegilor un făcăleț, pentru a se apăra de atacatori. „I-am dat cu un basket (un coș – n.r.) în cap teroristului ăluia. I-am dat un basket în cap de l-am zăpăcit (…) Ferească Dumnezeu ce e aici, fraților. (…) Adu-mi ceva dur, adu-mi bâta aia. Adu-mi parul ăla care îl am sub masă. Făcălețul ăla tare de sub masă. Adu-l încoace!”, spune Florin Morariu, pe filmare.

Firul evenimentelor, conform Poliției Metropolitane londoneze:

– la ora locală 22:08 a fost alertată poliția că un vehicul a lovit pietonii pe London Bridge.

– vehiculul și-a continuat drumul spre Borough Market, situat la câteva sute de metri de London Bridge

– atacatorii s-au dat jos din dubă și au înjunghiat mai multe persoane, inclusiv un polițist de Transporturi, care intervenea la apelul de la London Bridge. Polițistul a fost rănit, dar a supraviețuit.

– cei trei atacatori au fost împușcați de poliție în cel mult 8 minute de la primul apel. Ei purtau veste care păreau încărcate cu explozibil, dar care s-au dovedit a fi false.

Poliția a intervenit masiv, iar conform martorilor cel puțin cinci persoane erau întinse pe carosabil, fiind ajutate sau resuscitate de medici. De asemenea, martorii au declarat că s-au auzit focuri de armă. Un martor a declarat că atacatorii ar fi strigat „în numele lui Allah”.

Autoritățile continuă cercetările pentru a afla dacă cei trei au acționat singuri sau au fost ajutați. Duminică, au avut loc cel puțin două percheziții, una pe Barking Street, la domiciliul unuia dintre atacatori, despre care vecinii au declarat că este un tânăr musulman, sub 30 de ani, „foarte prietenos”, cu nevastă și doi copii. La această locație au fost reținuți de poliție patru bărbați. La o a doua percheziție, tot în East Ham, patru femei au fost reținute de poliție. În apartamentul unde au avut loc descinderile ar locui și doi români, alături de un somalez și mai multe persoane de culoare, a declarat un martor pentru The Guardian. În total, conform The Guardian, ar fi fost reținute 12 persoane.

MAE a infirmat luni la prânz informația că doi cetățeni români ar fi fost reținuți de poliție, lansată de un martor citat de presa britanică. „Conform datelor oficiale obținute până la acest moment, informația conform căreia doi cetățeni români ar fi fost reținuți în legătură cu incidentul de tip terorist de la Londra din 3 iunie, nu se confirmă. De asemenea, precizăm că Poliția Metropolitană nu deține date care să confirme acest articol de presă”, a anunțat MAE.

Campania electorală din Marea Britanie a fost suspendată duminică, alegerile urmând să aibă însă loc așa cum au fost programate, pe 8 iunie. Premierul Theresa May a declarat că atacurile teroriste din Marea Britanie s-au întețit începând cu luna martie, când a avut loc atacul de la Westminster, de lângă Parlamentul britanic, dar că autoritățile au dejucat de atunci până în prezent cinci atentate „credibile”. May a avertizat că există riscul de copiere între extremiști, acesta fiind și cazul atacului de la Londra, care a survenit la mai puțin de două săptămâni după cel de la Manchester, unde un britanic de origine libiană s-a aruncat în aer la concertul Arianei Grande, ucigând 22 de persoane.

Theresa May a avut un mesaj mai dur ca de obicei în astfel de cazuri, arătând că așa nu se mai poate continua și că regulile trebuie schimbate. Ea s-a referit în special la reglementarea spațiului cibernetic, o temă deloc nouă pentru autoritățile britanice cu fiecare ocazie a unui atentat. May a arătat că internetul a ajuns să ofere extremiștilor „spații sigure” unde pot comunica și se pot organiza în voie, iar aceste lucruri trebuie să înceteze. De asemenea, May a arătat că este nevoie ca extremismul să nu mai fie atât de tolerat în Marea Britanie și că legile antiteroriste trebuie înăsprite. Presa britanică a semnalat însă faptul că acest lucru s-a întâmplat deja recent, în 2015.

UPDATE LUNI 13:10MAE a infirmat informația că doi cetățeni români au fost reținuți la Londra, în timpul unor percheziții legate de atentatul de sâmbătă noaptea. „Conform datelor oficiale obținute până la acest moment, informația conform căreia doi cetățeni români ar fi fost reținuți în legătură cu incidentul de tip terorist de la Londra din 3 iunie, nu se confirmă. De asemenea, precizăm că Poliția Metropolitană nu deține date care să confirme acest articol de presă. Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice române de la Londra recomandă cetățenilor români care au informații în legătură cu acest incident să pună la dispoziție autorităților britanice toate datele și informațiile pe care le dețin”, a anunțat MAE.

UPDATE 00:45 Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile comise sâmbătă seară în centrul orașului Londra, anunță Institutul american SITE, care monitorizează site-urile islamiste.

UPDATE 23:00Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, nu are informații despre implicarea a doi cetățeni români în perchezițiile care au avut loc duminică la Londra. Un martor a declarat pentru presa britanică că într-un apartament din East Ham, percheziționat de polițiști, trăiește și un cuplu de români, alături de un somalez și de alte persoane musulmane. Martorul, un proprietar al unui restaurant din zonă, a spus că toți ocupanții apartamentului, inclusiv românii, ar fi fost reținuți.

UPDATE 19:15În total 57 de persoane rănite în atacuri sunt tratate la cinci spitale din Londra. 21 dintre aceste persoane se află încă în stare critică, conform Sky News.

UPDATE 19:00Directorul adjunct al Poliției Metropolitane, Mark Rowley, a declarat că cei trei atacatori au folosit o dubă Renault pe care o închiriaseră recent. Atacul a început în jurul orei locale 21.58 (23:58 ora României), sâmbătă noapte, lovind oamenii pe London Bridge cu duba, apoi continuând să înjunghie oameni pe stradă în zona Borough Market.

Atacatorii au fost confruntați la scurt timp de 8 polițiști, care au tras în jur de 50 de focuri de armă în ei, omorându-i pe loc. Reacția extrem de dură a poliției a fost motivată de faptul că atacatorii înjunghiau oamenii pe stradă și mai ales păreau să poarte veste cu explozibil.

În timpul intervenției, un trecător a fost atins de gloanțele Poliției. Acesta se află spitalizat, însă rănile nu îi pun viața în pericol, a spus oficialul Poliției londoneze.

Oficialul a confirmat că un polițist a încercat să-l oprească cu mâinile goale pe unul dintre atacatori, fiind grav rănit. Conform BBC, polițistul este și jucător de rugby și a încercat să-l doboare la pământ pe terorist printr-un tackle. Un alt polițist, de la Transporturi, a atacat pe unul dintre teroriști doar cu bastonul din dotare, fiind și el grav rănit.

Despre perchezițiile din Barking, de duminică dimineață, el a declarat că au fost reținuți patru bărbați, la domiciliul unuia dintre atacatori, iar la o altă percheziție au fost reținute patru femei, cu capul acoperit.

UPDATE 18:30O jurnalistă de la Guardian a vorbit cu un martor de la percheziția care a avut loc în Barking Road, în East Ham. Tânărul a declarat că în clădire locuiesc doi români, dar și un somalez și mai multe persoane de culoare, în total vreo 6-7 persoane.

UPDATE 18:00O nouă percheziție a avut loc pe Barking Road, în East Ham, într-un apartament amplasat deasupra unei agenții de pariuri. Polițiștii au reținut mai multe femei.

UPDATE 17:5021 de răniți se află în stare gravă în spitalele din Londra, conform ministerului Sănătății britanic.

UPDATE 15:10Poliția Metropolitană a confirmat că perchezițiile din Barking au fost la domiciliul unuia dintre atacatori. 12 persoane au fost reținute. Poliția a mai anunțat că în atacuri au fost răniți 4 polițiști, iar unul dintre ei este în stare gravă după ce a încercat să-l oprească pe unul dintre atacatori și a fost înjunghiat.

UPDATE 14:55Un martor a povestit pentru The Guardian că unul dintre atacatori, îmbrăcat cu o robă neagră și având un cuțit curbat lung de aproximativ 30 de centimetri, a intrat în pubul unde se afla și a început să înjunghie lumea din jur, strigând „Allah Akbar”. Doi polițiști au intrat prin ușa din spate și l-au împușcat mortal chiar în restaurant. Pub-ul Globe se află chiar lângă London Bridge.

UPDATE 14:45Poliția a făcut percheziții în zona Barking, la domiciliul unuia dintre atacatori. Cinci persoane au fost reținute, conform martorilor și unor surse citate de Sky News. Un vecin al suspectului a declarat că acesta lucra pentru compania de transport public din Londra, însă nu era sigur că e vorba chiar de aceeași persoană cu unul dintre atacatori.

Un alt vecin l-a recunoscut pe vecinul său ca fiind unul dintre atacatori. El a declarat că locuia în Barking de aproximativ trei ani, cu soția și doi copii. „Părea un tip prietenos. Îi plăcea să se joace cu copiii”, a spus vecinul.

UPDATE 12:45Premierul Theresa May a arătat că autoritățile britanice au dejucat 5 atacuri teroriste „credibile” în perioada de după atacul de la Westminster, de lângă Parlamentul din Londra, care a avut loc pe 22 martie. Ea a explicat că atacurile devin din ce în ce mai dese și că atacatorii se copiază între ei.

Theresa May a arătat că trebuie acționat pe patru direcții pentru a contracara aceste atacuri. Cea mai mare provocare este înfrângerea ideologiei extremiste care îi unește pe atacatori, că valorile occidentale sunt incompatibile cu Islamul, iar asta se poate face, spune May, prin convingerea acestor oameni că valorile occidentale sunt mai bune. În al doilea rând, este nevoie de reguli mai stricte pentru combaterea extremismului pe internet, unde teroriștii au „un spațiu în siguranță”. În al treilea rând, „există prea multă toleranță pentru extremism în țara noastră”, iar asta nu mai trebuie tolerat. În al patrulea rând, May propune revizuirea legilor anti-terorism și înăsprirea unor pedepse.

May a arătat că din respect pentru victimele atacului, partidele își vor suspenda duminică acțiunile de campanie electorală, însă că ele vor fi reluate luni, pentru că nu ar trebui permis teroriștilor să influențeze modul de viață normal al societății britanice.

UPDATE 11:44 Comisarul poliției metropolitane, Cressida Dick, a confirmat încă un deces. În total, șapte persoane au murit în urma celor două atacuri teroriste de sâmbătă noaptea, din Londra, iar 48 au fost spitalizate.

UPDATE 11:30 Numărul francezilor răniți a ajuns la patru, potrivit The Guardian.

UPDATE 10:33 Cancelarul german, Angela Merkel, s-a declarat profund șocată de cele întâmplate, sâmbătă noapte, în capitala Marii Britanii.

„Astăzi suntem cuprinși cu toții, indiferent de granițe, de tristețe și groază, însă uniți în determinare. În lupta împotriva oricărei forme de terorism, stăm fermi și cu determinare alături de Marea Britanie”, a transmis Angela Merkel.

UPDATE 10:00 Președintele Klaus Iohannis a condamnat cu tărie atacul care a avut loc în Londra și și-a exprimat solidaritatea sa față de cei afectați de incidente, potrivit unui mesaj postat duminică dimineață pe Twitter.

„I strongly condemn the terrorist attack that took place in #London. Heartfelt sympathy to all those affected by the tragic incidents in UK (Condamn cu tărie atacul terorist care a avut loc în Londra. Le transmit solidaritatea mea tuturor celor afectați de incidentele tragice din Marea Britanie)”, a scris președintele Klaus Iohannis pe Twitter.

UPDATE 09:50 Un australian și doi francezi se numără printre cei răniți. Unul dintre cei doi francezi se află în stare critică.

UPDATE 09:23 Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat, înainte de a lua parte la ședința convocată de urgență a Comisiei Naționale de Securitate, că alegerile parlamentare, programate pe 8 iunie, nu ar trebui să fie amânate, în urma celor două atacuri teroriste. Între timp, Partidul Conservator, Partidul Național Scoțian și Partidul Laburist au confirmat că își suspendă campania electorală și că, în funcție de cum vor evolua lucrurile în zilele care urmează, vor reveni asupra deciziei, potrivit The Guardian.

„Teroriștii vor să ne oprească din a ne bucura de libertățile de care dispunem…. vor să ne oprească să votăm, joi, în cadrul alegerilor generale…nu le putem permite asta. Cred cu tărie în democrație. Unul dintre lucrurile pe care terorisții le urăsc este democrația”, a spus Sadiq Khan, în cadrul unei conferințe de presă.

În plus, primarul Londrei a făcut apel la calm și la vigilență, afirmând că nivelul de alertă teroristă rămâne unul ridicat.

„Un alt posibil atac la nivelul țării nu este exclus, în perioada următoare. Londonezii vor vedea mai mulți polițiști pe străzi, în zilele care vin. Unii vor fi înarmați, îmbrăcați în uniformă, alții vor fi deghizați în civili”, a mai spus primarul Londrei.

UPDATE 08:40 Atacurile de sâmbătă noapte au marcat utilizarea, pentru prima dată, de către poliția metropolitană din Londra a unui nou tip de avertisment pentru populație, în cazul unor incidente teroriste: „Fugi, ascunde-te și anunță”.

UPDATE 08:14 Potrivit ultimelor informații, făcute publice de serviciul de ambulanță din Londra, în total 48 de răniți au fost transportați la cinci spitale din Londra, în urma atacurilor. Prima ambulanță a sosit la fața locului la șase minute de la primul telefon de urgență primit, scrie The Guardian.

UPDATE 08:00 Aambasada României în Marea Britanie a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor date suplimentare, precum și informații cu privire la identitatea victimelor.

UPDATE 07:00 Conform noului bilanț, cel puțin șase persoane au murit și peste 30 au fost rănite, conform serviciului de ambulanță din Londra, iar peste 80 de medici intervin pentru a ajuta victimele internate în cinci spitale din Londra. Alți răniți au primit îngrijiri la fața locului.

Poliția a confirmat împușcarea mortală a celor trei presupuși autori, care se aflau în dubă, însă ancheta continuă. Comisarul Mark Rowley, un oficial din cadrul poliției metropolitane, a declarat că trei bărbați au murit la opt minute distanță de la primul telefon de urgență primit.

UPDATE 06:50 Londonezii și-au arătat sprijinul, pe rețelele de socializare, față de cei care se aflau în apropiere de centrul Londrei, în momentul celor două atacuri, oferindu-le adăpost.

UPDATE 05:00Poliția încă este în căutarea unuia dintre atacatori, arată surse pentru Sky News.

UPDATE 04:40Serviciul de ambulanță din Londra a confirmat că cel puțin 20 de răniți au fost transportați la șase spitale londoneze. Acestora li se adaugă persoane rănite ușor, care au fost tratate la fața locului.

UPDATE 03:50Conform unor relatări ale The Sun, neconfirmate încă de autorități, polițiștii ar fi împușcat doi dintre atacatori. Ei aveau legate de corp mai multe recipiente. O fotografie postată de un martor îi înfățișează pe cei împușcați de poliție. Cel care a făcut poza este un realizator italian de documentare, Gabriele Sciotto, care venea dintr-un pub unde se uitase la Juventus Torino, în finala Ligii Campionilor.

UPDATE 03:35Trei explozii s-au auzit în zona London Bridge, conform presei britanice. Poliția a confirmat că este vorba despre explozii controlate, declanșate de poliție în cazul unor pachete suspecte. În zonă sunt încă blocați o mulțime de turiști și localnici.

UPDATE 03:20 Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat, la Digi 24, că, până la această oră, nu se cunoaște dacă printre victime se află și cetățeni români, iar, până la acest moment nu s-au primit solicitări de asistență consulară.

„Avem celulă de criza la nivel ambasadei. Comunicăm intre noi și cu autoritatile britanice. Suntem in zona informațiilor neconfirmate oficial. Metropolitian Police, care trebuie să dea anumite informații, nu a confirmat numărul de 7 morti pe care presa il vehiculează. Sunt informații care circula in special pe Twitter, pe retelele de socializare, dar nu exista un punct de vedere oficial. Noi am luat legătura cu Foreign Office, cu ministerul de Externe Britanic. Deocamdata la acel nivel nu există date privind identitatea victimelor si române sa stam in legatura până mâine dimineața sa vedem in ce masura, Doamne fereste, printre victime se numara si catetani romani. Au fost trei incidente intr-un interval de o ora, intr-un perimetru destul de restrands din centrul Londrei. Eu cred că e nevoie de calm și să vedem și care a fost natura acestor incidente. Acum suntem la cald. E prematur să emitem judecăți de valoare”, a spus Dan Mihalache la Digi24, potrivit Mediafax.

UPDATE 03:10Un martor a povestit pentru Sky News scena la care a asistat într-un restaurant de pe London Bridge: „Eram în restaurantul Black and Blue și am auzit afară o luptă și toată lumea s-a ridicat și a ieșit să se uite și am auzit o bubuitură puternică. Apoi ne-am ascuns sub mese și oamenii au început să dea buzna în restaurant, răsturnând lucruri. Apoi am fugit în bucătăria restaurantului, unde erau alți oameni și un tip care fusese înjunghiat și sângera puternic”.

O femeie care era cu bărbatul respectiv a povestit și ea că a văzut „trei bărbați care au intrat în restaurant, au înjunghiat pe cineva în față, pe cineva în burtă. Unul dintre ei avea un cuțit mare, a venit și a intrat în restaurant, cred că că înjunghiau pe oricine le ieșea în cale și au răsturnat lucruri, apoi noi ne-am ascuns”.

UPDATE 3:00Poliția londoneză confirmă că atacurile de pe London Bridge și de la Borough Market au fost declarate de tip terorist la ora locală 0:25 (2:25 ora României), în timp ce al treilea incident, de la Vauxhall, nu are legătură cu acestea, fiind vorba de o înjunghiere.

UPDATE 2:45Premierul Theresa May confirmă, la peste două ore de la primul atac, că „teribilele incidente” sunt tratate ca „posibile acte teroriste”. Premierul britanic a convocat o reuniune de urgență, în această dimineață, a Comisiei Naționale de Securitate, care va începe la 09:00 (ora României).

UPDATE 2:30Președintele SUA Donald Trump a fost informat despre atacurile de la Londra și își oferă sprijinul, însă a găsit de cuviință să se folosească de ocazie pentru a-și susține inițiativa de a impune restricții de călătorie cetățenilor musulmani din alte state, pe care justiția i-a blocat-o.

„Trebuie să fim deștepți, vigilenți și duri. Este nevoie ca instanțele să ne redea drepturile. Avem nevoie de Blocada de Călătorie ca o măsură suplimentară de siguranță!”, a scris Trump pe Twitter.

UPDATE 2:00Poliția caută trei bărbați care sunt implicați în atacul cu cuțite. Conform BBC, primul atac a avut loc pe London Bridge, unde duba a lovit pietonii, iar din ea s-au dat jos trei bărbați care au început să atace trecătorii cu cuțite de vânătoare. Un al doilea incident a avut loc la Borough Market, la mică distanță de London Bridge, iar un al treilea incident la Vauxhall. Poliția a închis zona și cere oamenilor să evacueze de urgență și să se ascundă în locuri sigure.

Mai jos, imagini dintr-un bar din zona London Bridge, percheziționat de poliție.

UPDATE 1:50Poliția londoneză intervine la un al treilea incident, în zona Vauxhall.

UPDATE 1:35Poliția percheziționează barurile și restaurantele din zonă și cere oamenilor să evacueze zona. Lumea aleargă în panică, conform relatărilor presei britanice.

UPDATE 1:24Un al doilea incident are loc la scurtă distanță de London Bridge, la Borough Market. Surse oficiale au declarat pentru Sky News că este vorba despre un atac terorist.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (I)
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?