Atentatele teroriste schimbă Constituția Franței. Hollande vrea RETRAGEREA CETĂȚENIEI extremiștilor

Atentatele teroriste schimbă Constituția Franței. Hollande vrea RETRAGEREA CETĂȚENIEI extremiștilor
Publicat: 16/11/2015, 18:36
Actualizat: 27/03/2019, 11:20

Președintele Franței, Francois Hollande, propune modificarea Constituției pentru a se putea retrage cetățenia franceză persoanelor cu dublă naționalitate condamnate pentru delicte contra valorilor franceze.

„Trebuie să revizuim Constituția pentru a permite puterilor publice, respectând statul de drept, să reacționeze la actele de război. Revizuirea Constituției trebuie să includă anumite măsuri: trebuie să se prevadă retragerea cetățeniei. Nu trebuie să aibă ca rezultat transformarea vreunei persoane în apatrid. Dar trebuie să putem retrage cetățenia franceză unui individ condamnat pentru atingere la valorile Republicii, chiard dacă este născut francez, pentru că beneficiază de altă naționalitate. De asemenea trebuie să putem interzice unei persoane cu dublă naționalitate să revină pe teritoriul nostru, dacă reprezintă un risc terorist, cu excepția situației în care acceptă să se supună unui control draconic”, a declarat Hollande.

„Dacă Europa nu își controlează frontierele externe, atunci ne întoarcem la frontierele naționale. Asta ar însemna destrămarea Uniunii Europene”, a avertizat Hollande.

Hollande susține de asemenea modificarea legii privind starea de asediu, în așa fel încât să poată fi prelungită cu 3 luni fără ca puterea să fie transferată Armatei.

„Am decis să întăresc substanțial mijloacele justiției și securității. Magistrații trebuie să poată folosi toate mijloacele tehnologice disponibile. Magistrații trebuie să aibă un acces mai larg la mijloacele de anchetă cele mai sofisticate, pentru a lupta contra traficului de arme. Condițiile în care polițiștii își pot utiliza armele ar trebui revizuite, cu respectul legii, pentru a asigura condițiile legitimei apărări a polițiștilor”, a mai spus Hollande.

Președintele Franței a anunțat că vrea ca, în doi ani, să sporească numărul polițiștilor și jandarmilor cu 5.000. De asemenea, el a dat asigurări că, până în 2019, nu vor exista reduceri de efective în cadrul Armatei.

„Franța este în stare de război. Atacurile comise vineri seară sunt acte de război. S-au soldat cu cel puțin 129 de morți și numeroși răniți. Reprezintă o agresiune împotriva țării noastre, valorilor noastre, tinerilor, modului de viață. Sunt comise de o armată teroristă, Daesh (n.red. – Stat Islamic), care luptă împotriva noastră, a Franței, pentru că suntem țara drepturilor omului”, a afirmat Hollande.

„Teroriștii cred că popoarele libere se vor lăsa impresionate de aceste atacuri groaznice: se înșală. Republica franceză a depășit cu bine toate încercările și este încă vie”, a adăugat președintele Franței.

„Ne confruntăm cu o organizație, Daesh (Stat Islamic), care dispune de teritorii, de resurse financiare și de capacități militare. De la începutul anului, organizația teroristă a comis atacuri la Paris, în Danemarca, în Tunisia. Acești teroriști masacrează zilnic oameni; de aceea, distrugerea Daesh (Stat Islamic) este obligația întregii comunități internaționale. Am cerut Consiliului de Securitate ONU să se reunească rapid pentru adoptarea unei rezoluții în sensul distrugerii organizației teroriste”, a precizat Hollande.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Scandal terifiant între Ilie Năstase și Ciprian Marica! Acuzații cutremurătoare în lupta pentru baza de...
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
Imaginile momentului cu Edi Iordănescu! Ce a făcut viitorul selecționer la bordul „bijuteriei” de 120.000...
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
CDC: Imunitatea naturală, mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
City INSURANCE, dată în JUDECATĂ, după un ACCIDENT provocat de fiul lui Radu MAZĂRE
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Tragedie cumplită în România! Rafila a avut prima reacţie: Suntem responsabili
Doliu fără margini! A murit cel care a schimbat milioane de vieți. O lume întreagă...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...