Atrocități de neimaginat: Prizonieri din Coreea de Nord, fortați să bea apă cu cenușa deținuților morți – FOTO

Atrocități de neimaginat: Prizonieri din Coreea de Nord, fortați să bea apă cu cenușa deținuților morți - FOTO
Atrocități de neimaginat: Prizonieri din Coreea de Nord, fortați să bea apă cu cenușa deținuților morți / Sursă FOTO: Shutterstock (colaj)
Publicat: 08/10/2020, 12:07
Actualizat: 08/10/2020, 12:43

Prizonierii nord-coreeni sunt forțați să bea apă de râu contaminată cu cenușa colegilor lor – deținuți morți. Se pare că așa au decis autoritățile din statul totalitar să îi pedeapsă pentru că s-au uitat la o telenovlă străină.

Realitatea oribilă a vieții din gulagurile lui Kim Jong-un a fost expusă de foști prizonieri care au supraviețuit coșmarului din lagărul de concentrare Chongori, care este o tabără în care nord-coreenii sunt închiși închiși pentru acțiuni la fel de inofensive precum vizionarea televiziunii sud-coreeane sau faptul că au o credința creștină, relatează Mail Online.

Deținuții din Coreea de Nord, forțați să bea apă cu cenușă umană

„În fiecare zi de luni, am ars cadavrele… există un loc care arăta ca o casă și am îngrămădit cadavrele în rezervorul rotund. Instalația era inundată de mirosul de sânge și de cadavre putrezite sau arse. După ce au ars cadavrele, au îngrămădit cenușă lângă locul incinerării. Cenușa a fost folosită drept compost pentru agricultură. Când a plouat, cenușa s-a revărsat în râu, iar prizonierii au băut apa râului și au folosit-o pentru a face duș”, a povestit un fost prizonier.

De asemenea, și-a amintit cum, în zilele ploioase, când lemnul se uda, corpurile nu ardeau la fel de bine. O dată, fostul prizonier chiar s-a trezit că se împiedică de degetele tăiate ale prizonierilor.

„Am căzut pe ceva. La început, am crezut că m-am înpiedicat de un copac, dar când m-am uitat mai aproape, mi-am dat seama că era un deget de la picior. Am urcat pe munte urmărind cenușa și erau cinci degete chiar în fața mea. Am fost atât de surprins”, a mai povestit acesta.

Conguri are o rată ridicată a mortalității din cauza „rănirii, bolii sau abuzului fizic și psihic făcut de către oficialii închisorii”.

Evadatul, a cărui identitate a fost protejată, a făcut dezvăluiri îngrozitoare într-un nou raport publicat de Comitetul pentru Drepturile Omului din Coreea de Nord (HRNK), cu sediul la Washington.

Raportul a arătat, de asemenea, că trupurile deținuților morți au fost îngrămădite într-un depozit înainte de incinerare, unde ar fi parțial mâncate de șobolani și unde începeau să se descompună.

„Oamenii suferă lucruri de neimaginat”

În plus, HRNK a folosit imagini prin satelit pentru a dezvălui locația crematoriului, clădirile închisorii și șantierele de muncă forțată.

Unul dintre aceste locuri de lucru este o mină de cupru, despre care se crede că contaminează în continuare apa râului pe care prizonierii trebuie să o bea.

„Știm că oamenii suferă lucruri de neimaginat. Atrocitățile comise în vastul sistem de închisoare ilegală din Coreea de Nord necesită atenția imediată a comunității internaționale”, a declarat Joseph S. Bermudez, Jr., autorul principal al raportului.

Lipsa demnității umane oferite prizonierilor este mai mult decât respingător, iar regimul Kim trebuie trebuie tras la răspundere pentru aceste acțiuni”, a adăugat Amanda Mortwedt Oh, co-autor al raportului.

Expert român: „Comportamentul care este perfect normal în majoritatea celorlalte țări este incriminat în Coreea de Nord”

Expertul român Greg Scărlătoiu, director executiv al HRNK, a dezvăluit natura așa-numitelor infracțiuni de care au fost acuzați mulți deținuți.

„Comportamentul care este perfect normal în majoritatea celorlalte țări este incriminat în Coreea de Nord. Aceasta include practicarea religiei, în special creștinismul, deținerea unei biblii și accesarea informațiilor din lumea exterioară, în special a oricărui material sud-coreean, cum ar fi telenovelele. Include chiar „manipularea greșită” sau „nerespectarea” unei pagini de ziar care conține imaginea liderului nord-coreean sau a tatălui sau bunicului său. Orice în această direcție are ca rezultat închisoarea la un centru de detenție nord-coreean”, a explicat și expertul român.

Lagărul de concentrare Chongori – numit oficial Kyo-hwa-so (lagărul de reeducare) nr. 12 – se află în provincia Hamgyong de Nord, în nordul țării, la peste 15 kilometri de granița cu China.

Aproximativ 5.000 de persoane sunt încarcerate în acest lagăr de muncă forțată, aproximativ 60% fiind încarcerate pentru trecerea ilegală a frontierei, în timp ce restul de 40% sunt pedepsiți pentru infracțiuni cum ar fi vizionarea unei televiziuni străine.

Deținuții sunt folosiți ca forță de muncă, femeile producând peruci și gene false și crescând animale, în timp ce bărbații sunt puși să lucreze la fabricarea mobilierului, extragerea cuprului și prelucrarea minereului.

Un fost prizonier a estimat că, în cele opt luni de detenție de la Chongori, 800 de colegi deținuți au murit ca urmare a muncii grele și a malnutriției.

Se estimează că 120.000 de persoane sunt închise în toată Coreea de Nord. Regimul Kim neagă orice infracțiune referitoare la drepturile omului în lagăre și doar a admis în 2014 că astfel de facilități chiar există.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping