Au apărut primele imagini cu submarinul indonezian care dispăruse în Marea Bali

Au apărut primele imagini cu submarinul indonezian care dispăruse în Marea Bali
Autoritățile indoneziene au anunțat că au imagini cu submarinul dat dispărut în Marea Bali. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26/04/2021, 13:44

Marina indoneziană a publicat primele imagini cu submarinul indonezian care dispăruse în Marea Bali.

Epava submarinului a fost identificată la o adâncime de 850 de metri, iar cei 53 de membri ai echipajului sunt considerați morți de către autorități, după cum informează Observator.

Submarinul KRI Nanggala 402, care s-a „scufudat” miercuri în Marea Bali, a fost găsit rupt în trei bucăți pe fundul mării, a anunțat Yudo Margono, șeful Statului Major al Armatei indoneziene.

Totodată, autoritățile au anunțat că toți cei 53 de membri ai echipajului au decedat în urma accidentului.

De altfel, președintele țării, Joko Widodo, le-a transmis condoleanțe familiilor celor 53 de membri ai echipajului.

Submarinul indonezian fusese dat în folosință acum 44 de ani

Submarinul indonezian implicat în accident era de fabricație germană și fusese dat în folosință acum 44 de ani.

„Pe baza probelor culese, putem spune că KRI Nanggala s-a scufundat şi că toţi membrii echipajului au murit”, a anunţat mareşalul Hadi Tjahjanto.

Membrii echipajului de pe submarinul construit în Germania efectuau un exercițiu, dar nu au mai apucat să raporteze înapoi iar contactul cu aceștia a fost pierdut.

Mai multe țări s-au implicat în operațiunile de căutare

Numeroase elicoptere și nave au pornit în căutarea submarinului. Totodată, țări precum Statele Unite, Australia, Singapore, Malaezia și India au oferit asistență în operațiunile de căutare.

Nava dispărută este unul dintre cele cinci submarine operate de Indonezia. A fost realizat la sfârșitul anilor ’70 și a fost supus unui proces de reparații de doi ani în Coreea de Sud, care a fost finalizat în 2012.

Un purtător de cuvânt al marinei militare a declarat pentru BBC că este prima dată când Indonezia își pierde unul dintre submarine. Însă incidente similare s-au petrecut și în alte regiuni – în 2017, un submarin militar argentinian a dispărut în sudul Atlanticului, cu 44 de membri ai echipajului la bord. Epava sa a fost localizată un an mai târziu, iar oficialii au anunțat că submarinul a explodat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase