Autorii atentatului din Boston sunt de origine cecenă. Unul a fost ucis. Poliția a anunțat că al doilea suspect încă nu a fost capturat – UPDATE

Publicat: 22/04/2013, 20:47
Actualizat: 31/07/2014, 14:08

La trei zile după atacul terorist din Boston, în care trei persoane au murit și sute au fost rănite din cauza unor explozii la maratonul din oraș, unul dintre suspecții care a fost arestat a murit, iar celălalt este urmărit de FBI.

Cel de-al doilea suspect este urmărit de FBI în campusul MIT, unde a împușcat mortal un polițist, scrie Boston Globe, care a publicat fotografiile bărbaților considerați suspecți.

URMĂRIȚI MAI JOS CELE MAI NOI INFORMAȚII:

UPDATE 01.11: Dhohar Tsarnaev, al doilea suspect căutat de poliție pentru implicarea în atentatele cu bombă din Boston, nu a fost prins până în acest moment. Poliția a anunțat că o serie de restricții pentru cetățeni au fost ridicate, cerându-le totodată cetățenilor să rămână vigilenți. Potrivit poliției, suspectul s-ar afla încă în zona orașului Boston, iar căutarea lui continuă.

UPDATE 20.00: Tânărul în vârstă de 19 ani căutat pentru implicarea în atentatele din Boston a devenit cetățean american pe 11 septembrie 2012, afirmă un oficial american citat de CNN.

Potrivit oficialului citat, Jokar Țarnaev a devenit cetățean american pe 11 septembrie 2012.

UPDATE 17.24: Poliția se teme că suspectul poartă o vestă suicidală cu explozibil, potrivit Boston Globe.

UPDATE 16.40: Mai multe explozii au fost auzite într-o clădire din Boston înconjurată de forțele de ordine care îl caută pe al doilea suspect în cazul atentatelor, informează Fox News.

Exploziile s-au produs într-o clădire situată într-un perimetru de securitate constituit de agenții de poliție care îl caută pe Dhohar Tsarnaev, în vârstă de 19 ani.

UPDATE 15.20: Suspectul „numărul 1” în dublul atentat cu bombă comis luni la Boston, ucis vineri dimineața, se numea Tamerlan Tsarnaev și avea vârsta de 26 de ani, potrivit postului american NBC News, citat de AFP.

AICI PUTEȚI VEDEA O GALERIE FOTO CU TAMERLAN TSARNAEV

Conform unor surse citate de postul Fox 25, afiliat rețelei Fox News, și presei ruse, Tamerlan s-ar fi născut în Caucazul rus, probabil în Cecenia sau Daghestan, în vreme ce suspectul căutat de poliție s-a născut în Kîrgîzstan. Cei doi locuiau de mulți ani în Statele Unite și erau rezidenți americani.

VEZI AICI PRIMA ÎNREGISTRARE VIDEO CU CEI DOI SUSPECȚI

UPDATE 15.03: Guvernatorul statului vorbește despre „o situație gravă”. „Tratăm cu seriozitate întreaga situație”, a declarat oficialul în urmă cu câteva minute. Este o operațiune de amploare, a mai spus acesta sfătuindu-i pe localnici să rămână în case.

UPDATE 14.57: Mii de polițiști puternic înarmați merg din casă în casă, în Watertown, o localitate din apropiere de Boston, în nord-estul Statelor Unite, în cadrul unei vaste operațiuni de căutare a celui de al doilea suspect în atentatul care a îndoliat luni maratonul din oraș, relatează AFP. Toate trenurile și autobuzele au fost oprite în regiunea Boston, cu scopul de a împiedica suspectul să fugă, iar autoritățile au cerut câtorva sute de mii de locuitori ai mai multor localități din jurul Watertown să rămână în case.

Locuitorii acestei suburbii a Bostonului au fost evacuați, iar cei care au decis să rămână au fost îndemnați să deschidă ușa doar poliției. Peste 9.000 de polițiști, înarmați cu puști de asalt îl căutau în Watertown pe „suspectul numărul 2”, unul dintre cei doi tineri suspectați că au comis luni dublul atentat cu bombă soldat cu trei morți și aproape 180 de răniți. Căutarea se concentra într-un perimetru de 3,8 kilometri pătrați, în Watertown, în care locuiesc aproximativ 35.000 de persoane.

UPDATE 14.28: Vezi profilul de pe o rețea de socializare al suspectului vânat în acest moment de polițiști, Djohar Tsarnaev.

UPDATE 14.07: Cei doi suspecți în dublul atentat cu bombă comis luni la Boston sunt frați, au 19 și 20 de ani și sunt de origine cecenă, relatează NBC News.

UPDATE 12.54: Poliția americană a confirmat moartea, la spital, a unui suspect în ancheta privind dublul atentat din Boston, arestat în cursul nopții, relatează AFP. Nicio precizare nu a fost furnizată cu privire la circumstanțele decesului la spital al suspectului, după ce acesta a fost arestat.

UPDATE 11.26: Primul suspect ar fi murit, anunță Boston Globe, citat de BBC. Șeful poliției din Boston a confirmat vineri moartea unui suspect și urmărirea unui al doilea, relatează AFP. „Un altul a fugit (…), înarmat și periculos”, a scris pe contul său de Twitter șeful poliției din Boston Ed Davis.

Poliția a cerut locuitorilor din Watertown, în apropiere de Boston (nord-est), să „stea departe de ferestre”, în timp ce continua să caute al doilea suspect al dublului atentat cu bombă comis luni.

UPDATE 11.09: Un suspect în atentatul de la maratonul din Boston a fost arestat vineri dimineața, dar poliția încă îl caută pe al doilea suspect în apropiere de orașul în care au fost auzite explozii și focuri de armă, a anunțat cotidianul Boston Globe, citat de AFP.

UPDATE 11.08: FBI cere publicului să nu difuzeze alte imagini în afara celor cu suspecții, pe care le-a publicat ieri. Asfel, FBI încearcă să tempereze armata de detectivi amatori care caută vinovații, în special pe Internet, relatează AFP.

UPDATE 10.43: Mai multe dispozitive explozive și o oală sub presiunea au fost găsite vineri în incidentul din Watertown, în apropiere de Boston, au declarat surse pentru NBC News.

Agenții FBI, prezenți la fața locului încearcă să stabilească dacă există vreo legătură între acest incident, declanșat după uciderea unui polițist în campusul Massachusetts Institute of Technology, și dublul atentat de la maratonul din Boston, relatează CNN. Atentatul din Boston ar fi fost comis cu dispozitive explozive realizate cu ajutorul unei oale sub presiune.

UPDATE 10.25: Boston Globe publică fotografiile celor doi suspecți ai atacului terorist de la maratonul din Boston.

Suspectul 1 (stânga) a fost prins, suspectul 2 este urmărit de FBI după ce a împușcat mortal un polițist. Sursa foto Boston Globe

Suspectul 1. Sursa foto Boston Globe

Suspectul 1. Sursa foto Boston Globe

Suspectul 1. Sursa foto Boston Globe

Suspectul 1. Sursa foto Boston Globe

Suspectul 2. Sursa foto Boston Globe

Suspectul 2. Sursa foto Boston Globe

UPDATE 10.22: Boston Globe scrie că unul dintre suspecții atacului terorist de la maraton a fost prins, iar celălalt este căutat în continuare de poliție.

UPDATE 10.05: Mai multe dispozitive explozive ar fi fost folosite împotriva poliției în incidentul din Watertown, în Massachusetts, a declarat Dave Procopio, purtătorul de cuvânt al poliției statului Massachusetts, relatează CNN.

Inciendentul de pe străzile din apropiere de Boston au avut loc în urma unui schimb de focuri mortal în campusul MIT.

Cel puțin o persoană a fost arestată în Watertown, vineri dimineață. Pentru moment nu se știe dacă această arestare are vreo legătură cu incidentul din campusul Massachusetts Institute of Technology sau cu alt incident din zona Boston.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Focuri de armă și explozii s-au auzit vineri pe străzile situate în apropiere de MIT, unde este urmărită o persoană care a împușcat un polițist la această universitate din Boston, au declarat martori oculari, citați de AFP.

Este posibil ca o persoană să fi fost lovită de gloanțe în timpul schimbului de focuri, când polițiștii puternic înarmați au lansat o amplă operațiune de căutare după uciderea unui coleg de-al lor la Massachusetts Institute of Technology.

Focuri de armă și explozii au fost auzite în districtul Watertown situat la nord de universitate. „Au fost auzite explozii și ar putea fi grenade”, a declarat pentru AFP un locuitor, Adam Brown.

Televiziunea NBC-WJAR a difuzat imagini cu un bărbat culcat la pământ pe stradă, înconjurat de polițiști.

Cu două ore înainte, un bărbat înarmat a ucis un polițist în campusul prestigiosului Massachusetts Institute of Technology, potrivit autorităților locale. O urmărire a fost lansată ulterior pentru găsirea suspectului. Numeroși polițiști se află la fața locului, iar elicopterele survolează MIT.

Pe site-ul său de Internet, universitatea a anunțat că situația este „extrem de periculoasă” și le-a cerut studenților să nu iasă din clădire, precizând că poliția caută suspectul.

MIT, care numără 11.000 de studenți, este situat la periferia Bostonului, unde un dublu atentat a provocat moartea a trei persoane și rănirea altor 180, luni, în timpul unui maraton.

Pentru moment nu a fost stabilită nicio legătură între cele două incidente.

Primele focuri de armă au fost auzite în jurul orei 22.48 (05.48 ora României), potrivit comunicatului MIT.

„Zona a fost încercuită. Vă rugăm, rămâneți în afara zonei până la noi informații mai detaliate”, adaugă MIT.

Potrivit procurorului districtului Middlesex, Michael Pelgro, polițistul grav rănit a fost transportat la spital, unde a fost constatat decesul. Nu există nicio altă victimă, a precizat Pelgro într-un comunicat.

ROMÂNII AU TALENT, cea de-a treia semifinală. Cine luptă pentru un loc în finala competiției din 10 mai

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier