Autorul atacului armat din Suedia, în urma căruia au murit un profesor și un elev, a decedat

Redactor:
Valentin Vidu
Autorul atacului armat din Suedia, în urma căruia au murit un profesor și un elev, a decedat
Autorul atacului armat comis joi la o școală din vestul Suediei, soldat cu decesul unui profesor și al unui adolescent, a murit, au anunțat autoritățile, precizând că bărbatul în vârstă de 21 de ani avea convingeri rasiste, relatează site-ul TheLocal.se.

Atacul a avut loc joi dimineață la o școală din Trollhattan, un oraș situat la circa 75 de kilometri de Gothenburg, când un bărbat mascat a intrat în clădire cu „mai multe obiecte care păreau să fie cuțite”, a precizat poliția.

Un profesor în vârstă de 20 de ani și un elev de 17 ani au murit în urma atacului, potrivit poliției.

Decesul suspectului a fost confirmat în jurul orei 16.00 (17.00, ora României), iar oficialii consideră că nu au mai fost și alte persoane implicate în comiterea atacului. Un alt profesor și un elev mai mare au fost răniți și spitalizați.

„Atacatorul a bătut la ușile din două clase și i-a atacat pe cei doi elevi care au deschis”, a declarat anchetatorul Thord Haraldsson.

El a adăugat că ofițerii care au ajuns la locul atacului au tras două focuri de armă, unul dintre ele atingându-l pe agresor, după ce suspectul a încercat să atace poliția. Haraldsson a precizat că, dacă poliția nu ar fi reacționat atât de rapid, situația ar fi fost mult mai gravă.

Mai mulți preșcolari au vizitat biblioteca școlii înaintea atacului. Unii elevi au povestit că inițial au crezut că apariția bărbatului mascat este o glumă. „Când l-am văzut am crezut că este o glumă. Era mascat și îmbrăcat cu haine negre și avea o sabie lungă. Unii elevi voiau să-și facă poză cu el și să atingă sabia”, a declarat un elev pentru agenția TT.

Presa suedeză a publicat joi după-amiază o fotografie a atacatorului, precizând că acesta avea un cont de YouTube unde a postat materiale în care îl elogia pe Adolf Hitler și Germania nazistă, criticând în acelați timp islamul și imigrația.
Haraldsson a confirmat că poliția investighează informațiile potrivit cărora atacatorul avea convingeri rasiste, dar nu a făcut alte comentarii. Detectivul a adăugat că mai multe „obiecte de interes” au fost descoperite la domiciliul acestuia.

×
Inchide