Mihai Schiau
19.12.2016
Internațional

Avion aparținând Ministerului Apărării din Rusia, prăbușit în Siberia. UPDATE

Avion aparținând Ministerului Apărării din Rusia, prăbușit în Siberia. UPDATE
Avionul militar de transport Ilyushin Il-18 s-ar fi prăbușit în nord-estul Siberiei în urma unei erori de pilotaj, a declarat o sursă din cadrul serviciului regional de uergențe, potrivit agenției de știri Tass.

„Starea tehnică a aeronavei nu este de vină. A fost vorba de o eroare de pilotaj. În cursul tentativei de aterizare pe un teren nemarcat în condiții de noapte polară, echipajul a estimat greșit altitudinea și a lovit ușor solul”, a declarat sursa.

„Nu au existat mesaje de la echipaj cu privire la vreo problemă tehnică în timpul zborului. Robustețea și fiabilitatea tehnică a aparatului de zbor a prevenit decesul ocupanților”, a adăugat sursa citată de Tass.

Avionul, care s-a prăbușit la 30 de kilometri de satul Tiksi, în jurul orei Moscovei 4:45 (ora României, 3:45), decolase de pe aeroportul Koltsovo de lângă Ekatrinburg.

La bordul avionului se aflau șapte membri ai echipajului și 32 de pasageri, inclusiv mai mulți ofițeri.

Echipajele de salvare au transportat la spital 32 de militari răniți în urma părbușirii avionului de transport, iar 16 dintre aceștia se află în stare critică, se afirmă într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Autoritățile ruse a mai anunțat că o echipă de investigatori militari a fost trimisă pentru a stabili cu exactitate cauzele accidentului aviatic.

Vântul puternic ar fi forțat echipajul să încerce să aterizeze de urgență, a declarat Alexei Kolodeznikov, un oficial de rang înalt din cadrul guvernului regional, potrivit agenției de știri Reuters.

Inchide