Băiețel de 11 luni, SALVAT de sub dărâmături DUPĂ 35 DE ORE la -17 grade Celsius. Bilanțul EXPLOZIEI de la Magnitogorsk, Rusia: 37 de morți

Băiețel de 11 luni, SALVAT de sub dărâmături DUPĂ 35 DE ORE la -17 grade Celsius. Bilanțul EXPLOZIEI de la Magnitogorsk, Rusia: 37 de morți
Explozie într-un bloc din Magnitogorsk, Rusia: 37 morți. Vezi momentul în care un bebeluș este salvat de sub dărâmături, după 35 de ore petrecute în frig.

Cel puțin 37 de persoane au murit în urma unei explozii produse luni într-un bloc de apartamente din orașul Magnitogorsk din Rusia, a relatat joi presa rusă, informează site-ul agenției Reuters.

Explozia a afectat 48 de apartamente dintr-o clădire aflată în orașul industrial Magnitogorsk.

Bilanțul a crescut în ultimele zile, în urma operațiunilor autorităților locale de căutare a victimelor prinse sub dărâmături.

Comitetul de anchetă rus a anunțat că nu au fost descoperiți explozibili printre dărâmături, dar încă mai anchetează cauza exploziei. Raportul inițial a sugerat că incidentul a fost cauzat de o scurgere de gaze: „Instalația de gaze în imobil nu mai fusese revizuită de peste șase luni”, a afirmat șeful Comisiei de anchetă, Aleksandr Bastrâkin.

Un bebeluș a fost găsit viu marți după 35 de ore petrecute în frig sub grămezile de moloz, eveniment pe care salvatorii l-au descris ca fiind un miracol. Înregistrările video de la serviciul local de urgență au arătat cum un salvator scoate băiețelul în șosete roz, învelindu-l cu o pătură înainte de a începe să alerge spre o ambulanță.

Temperatura actuală din orașul Magnitogorsk, unde se află una dintre cele mai mari fabrici de oțel din Ural, la aproximativ 1.700 de km est de Moscova, este de -17 grade Celsius.

Faptul că băiatul în vârstă de 11 luni, diagnosticat în prezent cu o arsură gravă și cu o rană la cap, a fost culcat pe un pat și înfășurat într-o pătură, i-a salvat viața.

Copilul a fost găsit de un salvator care îl auzise plângând și a declanșat o operațiune specială de căutare, au transmis oficiali ai serviciului de urgență. Scoaterea de sub dărâmături a fost dificilă din cauza resturilor instabile care prezintă riscuri pentru salvatori.

„Sute de oameni așteptau să apară copilul rănit de sub moloz. Și s-a întâmplat miracolul… „, au declarat oficialii.

Mama băiatului este și ea în viață.

Ministerul Situațiilor de Urgență a anunțat că peste 900 de persoane au participat la operațiunile de căutare și salvare de la locul respectiv.

Președintele rus Vladimir Putin a zburat la Magnitogorsk în urma exploziei, unde s-a întâlnit cu autoritățile locale.

 

Inchide