Benjamin Netanyahu condamnă ATACUL ARMAT de la sinagoga din SUA, soldat cu cel puțin 11 MORȚI

Redactor:
Bianca Pavaluca
Benjamin Netanyahu condamnă ATACUL ARMAT de la sinagoga din SUA, soldat cu cel puțin 11 MORȚI
Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a condamnat dur atacul armat comis la sinagoga din orașul Pittsburgh din Statele Unite, declarându-se „profund rănit și șocat" de incidentul în care au fost ucise cel puțin 11 persoane, relatează Euronews.

„Poporul din Israel suferă alături de familiile victimelor. Suntem alături de comunitatea evreiască din Pittsburgh și de americanii care se confruntă cu această brutalitate antisemită și ne rugăm pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite”, a declarat Netanyahu.

Autoritățile locale au transmis că atacatorul a strigat „Toți evreii trebuie să moară” în momentul în care a intrat în sinagogă, în timpul slujbei de sâmbătă.

De asemenea, și Papa Francisc și-a manifestat regretul față de incident și a făcut apel la „încetarea valului de ură„.

„Cu toții suntem, în realitate, răniți de acest act inuman de violență„, a declarat Papa Francisc.

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat că atacatorul „este un laș, cea mai tristă versiune existentă a unui bărbat”.

„Dacă vorbim despre persoana responsabilă, acest individ, nici măcar nu îl pot numi bărbat, putem spune doar că este un laș. Doar un laș ar folosi o armă într-o instituție religioasă, asupra unor oameni fără apărare„, a transmis Mattis.

„Este un eveniment dur pentru cartier, pentru membrii sinagogii, pentru toți cei care credem în libertatea religiei, unul dintre principiile fundamentale pe care a fost fondată țara noastră”, a adăugat secretarul Apărării.

Inchide