„Bine ați venit în Scoția!”, au auzit pasagerii care plătiseră bilet pentru Germania. Cum au greșit destinația, piloții unei mari companii

„Bine ați venit în Scoția!, au auzit pasagerii care plătiseră bilet pentru Germania. Cum au greșit destinația, piloții unei mari companii
Publicat: 26/03/2019, 10:08

În loc să se îndrepte spre est de la aeroportul City, avionul a zburat spre nord, la capitala Scoției. Totuși, greșeala a fost descoperită doar după aterizare, în momentul în care pasagerii au fost primiți cu brațele deschise la Edinburgh.

Conform unui martor, pilotul i-ar fi rugat pe pasageri să ridice mâna cei care credeau că vor ateriza la Düsseldorf.

British Airways declară că problema a fost cu planul de zbor al operatorului german, care a făcut ca pilotul să se deplaseze 800 de kilometri în direcția greșită după decolare, luni dimineață.

Compania britanică spune că o eroare în planul de zbor este de vină, pilotul urmând ordine din Germania, unde operatorul a introdus detalii incorecte.

Pasagerii uimiți, care au plecat din Londra la ora 07.30, au raportat inițial că au crezut că pilotul glumea, atunci când anunțul „bine ați venit la Edinburgh” a fost făcut.

Sophie Cooke, un consultant în vârstă de 24 de ani care călătorește săptămânal de la Londra la Düsseldorf, a spus postului BBC că a întrebat personalul de la bord dacă este vorba despre o glumă.

Pasagerii au fost rugați să ridice mâna dacă vor să meargă la Düsseldorf. Bineînțeles, toți au ridicat mâinile.

„Pilotul a spus că nu știe cum s-a întâmplat. A spus că acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată, iar echipajul încerca să vadă ce se poate face”, adaugă Cooke.

După două ore și jumătate petrecute pe pista aeroportului Edinburgh, avionul a primit combustibilul necesar și a decolat, din nou, spre Düsseldorf.

„A devenit frustrant. Toaletele erau blocate și nu mai aveam nici mâncare iar aerul era închis”, a afirmat Cooke.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase