Bogdan Aurescu participă la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din NATO: Aliații vor avea o discuție strategică despre securitatea în zona Mării Negre și ascensiunea Chinei cu partenerii din Asia-Pacific și UE

Redactor:
Florentina Dinu
Bogdan Aurescu participă la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din NATO: Aliații vor avea o discuție strategică despre securitatea în zona Mării Negre și ascensiunea Chinei cu partenerii din Asia-Pacific și UE
Ministrul Bogdan Aurescu va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre NATO. Foto: mae.ro

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, va participa în perioada 1-2 decembrie 2020 la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre NATO, care se va desfășura în regim de video-conferință, în contextul restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.  Printre temele de discuţie se numără securitatea în zona Mării Negre, iar Aurescu va sublinia necesitatea continuării eforturilor pentru consolidarea posturii şi prezenţei aliate în regiune, precum şi întărirea coerenţei Flancului Estic.

Ministrul român va reafirma importanța strategică a Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică și va sublinia necesitatea continuării eforturilor pentru consolidarea posturii și prezenței aliaților în regiune, precum și consolidarea coerenței Flancului Estic.

 

„Cu această ocazie, ministrul Bogdan Aurescu va susține principalele obiective ale României în cadrul Alianței, subliniind importanța eforturilor pentru asigurarea descurajării și apărării aliaților în regiunea Mării Negre, în contextul deteriorării situației de securitate din această zonă”, mențiuni de lansare.

Agenda reuniunii va include principalele subiecte în atenția aliaților cu privire la: procesul de reflecție strategică privind consolidarea dimensiunii politice a NATO, relațiile cu Rusia și China, situația din Afganistan și securitatea în zona Mării Negre .

 

”Reuniunea este una importantă pentru evaluarea stadiului punerii în aplicare a deciziilor aliate privind adaptarea NATO la evoluţiile de securitate, precum şi pentru stabilirea unor direcţii de acţiune privind răspunsul la provocările strategice curente”, se arată într-un comunicat transmis de MAE.

Aliații vor avea o discuție strategică despre ascensiunea Chinei cu partenerii din Asia-Pacific și UE

În cadrul reuniunii vor fi abordate următoarele subiecte: procesul de reflecţie strategică privind consolidarea dimensiunii politice a NATO, relaţiile cu Rusia, respectiv cu China, situaţia din Afganistan şi securitatea în zona Mării Negre.

De asemenea, Aurescu va reitera sprijinul pentru continuarea implementării măsurilor de asistență ale NATO pentru Georgia și Ucraina şi pentru avansarea cooperării cu Alianța.

Mai mult decât atât, șeful diplomației române va trece în revistă principalele teme strategice privind procesul de consolidare a dimensiunii politice a NATO. Astfel, în ceea ce privește procesul de reflecție strategică desfășurat la nivelul Alianței, ministrul Bogdan Aurescu va evidenția importanța ca acesta să conducă la consolidarea unității și coeziunii aliate și la asigurarea unei relații transatlantice solide.

În ceea ce privește procesul de reflecție privind viitorul NATO, secretarul general Jens Stoltenberg a avut la 19 noiembrie o convorbire telefonică cu ministrul român al afacerilor externe, Bogdan Aurescu, discuție în cadrul căreia cei doi oficiali au abordat teme prioritare de pe agenda aliată, în perspectiva reuniunii miniștrilor de externe ai NATO

Transfer de titlu pentru Universitatea Craiova. Oltenii au dat mare lovitură şi l-au convins să...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
CTP s-a luat cu mâinile de cap în direct la TV după s-a întâmplat la...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
Atenție, români! Te trezești cu Poliția la ușă dacă pe Google cauți așa ceva
Top 5 alimente care te slăbesc fără înfometare. Secretul parmezanului pe care puțini români îl...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide