BREXIT. Boris Johnson îi va anunța pe oficialii europeni că Londra este pregătită să nu semneze niciun acord cu UE privind relațiile post-Brexit

BREXIT. Boris Johnson îi va anunța pe oficialii europeni că Londra este pregătită să nu semneze niciun acord cu UE privind relațiile post-Brexit
BREXIT. Boris Johnson îi va anunța pe oficialii europeni că Londra este pregătită să nu semneze niciun acord cu UE privind relațiile post-Brexit. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15/06/2020, 10:08

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, ar urma să îi avertizeze luni pe oficialii Uniunii Europene că țara sa este dispusă să nu semneze niciun acord privind relațiile post-Brexit cu Blocul comunitar în cazul în care negocierile dintre cele două părți continuă să rămână fără rezultat.

Astfel, potrivit site-ului agenției de presă DPA, care citează The Sunday Telegraph, Johnson ar urma să anunțe, în cadrul unei videoconferințe care va avea loc luni, că Marea Britanie va ieși cu orice preț pe 31 decembrie din perioada de tranziție post-Brexit, în ciuda apelurilor privind extinderea acestei perioade.

Astfel, el o va anunța pe șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar și pe alți lideri ai Uniunii Europene, că Marea Britanie va deveni „liberă” în raport cu UE în ianuarie „indiferent de ceea ce se va întâmpla” cu negocierile cu Blocul comunitar.

Johnson ar urma să facă apel la liderii europeni să ajungă la un acord cu Londra până la finalul acestei veri, a anunțat The Sunday Telegraph, care citează mai mulți membri ai Partidului Conservator.

De asemenea, liderul de la Londra ar urma să avertizeze că Marea Britanie este dispusă și capabilă să încheie perioada de tranziție fără un acord comercial dacă acest lucru va fi necesar.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, dar și cel al Parlamentului European, Davaid Sassoli, ar urma să ia parte la discuțiile de luni.

Negocierile dintre Londra și Bruxelles, în continuare în impas

Săptămâna trecută, autoritățile de la Londra au declarat că cele două părți au fost de acord să poarte noi negocieri în luna iulie.

Recent, Michael Gove, șeful de Cabinet al premierului Boris Johnson, i-a anunțat în mod oficial pe oficialii europeni că Marea Britanie exclude categoric posibilitatea extinderii perioadei de tranziție, care se încheie pe 31 decembrie.

Săptămâna trecută, negociatorul-șef al Uniunii Europene privind procesul Brexit, Michel Barnier, a declarat miercuri că Marea Britanie caută o relație cu Blocul comunitar care se aseamănă mult prea mult cu cea a unui membru cu drepturi depline și a făcut apel la Londra să își ajusteze solicitările în cele patru luni care au mai rămas la dispoziție pentru semnarea unui acord.

Luna trecută, ministrul german de Externe, Heiko Mass, a declarat că riscul ca Marea Britanie și Uniunea Europeană să nu ajungă la o înțelegere privind relațiile post-Brexit este în creștere, în condițiile în care negocierile dintre Londra și Bruxelles nu au avut niciun rezultat până în prezent, pe fondul crizei COVID-19.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului