Bulgaria insistă că Marea Britanie are nevoie de imigranți est-europeni, deoarece propriii săi cetățeni nu sunt capabili să desfășoare munci grele

Bulgaria insistă că Marea Britanie are nevoie de imigranți est-europeni, deoarece propriii săi cetățeni nu sunt capabili să desfășoare munci grele
Publicat: 22/09/2013, 12:45

Marea Britanie are nevoie de imigranți est-europeni deoarece propriii săi cetățeni nu sunt capabili să desfășoare munci grele sau nu sunt dispuși să renunțe la beneficiile sociale pentru activități sezoniere, se arată într-un document trimis de Guvernul bulgar Ministerului britanic de Interne.

În acest document, obținut de The Observer și publicat de acesta în pagina electronică, Bulgaria insistă că nu sunt dovezi că cetățenii săi ar fi implicați într-un „turism al beneficiilor sociale” și că Marea Britanie câștigă de pe urma libertății de circulație a persoanelor, adăugând că imigranții bulgari din această țară sunt „predominant tineri, singuri și relativ educați”.

Textul citează un raport al comisiei privind imigrația din cadrul Ministerului britanic de Interne, care evaluează beneficiile aduse economiei de muncitorii sezonieri bulgari și români. „Operatorii și fermierii încearcă fără succes să recruteze muncitori britanici, care sunt reticenți în a trăi la fermă; fie nu pot, fie nu muncesc la intesitatea cerută pentru a câștiga salariul minim în agricultură și nu sunt prea stimulați să renunțe la beneficiile de sociale pentru munca sezonieră”, afirmă documentul bulgar.

Textul de zece pagini a fost trimis luna trecută Ministerului de Interne și Departamentului pentru Muncă și Pensii. Argumentele prezentate vor forma, de asemenea, baza Guvernului bulgar de apărare în fața tentativelor de limitare a accesului la servicii publice pentru cetățenii săi, precum NHS (serviciul public de sănătate din Marea Britanie), sau la locuri de muncă după ridicarea restricțiilor actuale de pe piața muncii.

În încercarea de a dovedi că bulgarii nu sunt interesați să vină în Marea Britanie pentru a exploata sistemul de asistență socială, documentul subliniază că Departamentul pentru Muncă și Pensii arată că în 2011, 16,6 la sută dintre britanicii apți de muncă au solicitat ajutoare sociale față de 6,6 la sută cetățenii apți de muncă de alte naționalități din Marea Britanie.

Cazul prezentat în documente contrastează puternic cu afirmațiile lui Nigel Farage, care în conferința sa anuală de vineri a promis că va plasa problema imigranților români și bulgari în centrul campaniei partidului său pentru alegerile europene de anul viitor. El le-a spus activiștilor că Londra s-a confruntat deja cu un val de infracțiuni din cauza imigranților est-europeni și că țara „nu ar trebui să deschidă ușa necondiționat Bulgariei și României”.

Totuși, documentul Guvernului bulgar sugerează că poliția sa ar participa bucuroasă la patrule comune, așa cum se întâmplă în alte părți, dacă există dovezi că cetățenii săi sunt implicați în infracțiuni.

Bulgaria neagă, de asemenea, că cetățenii săi ar exploata generozitatea britanică. „Nu există dovezi că Marea Britanie suferă în mod semnificativ din cauza turismului pentru beneficii sociale. Imigranții UE nu reprezintă un număr disproporționat de solicitanți de asistență socială – față de situația inversă”, adaugă textul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Paul McCartney este primul muzician britanic miliardar
×