„Cadou de la francezi”. Orban anunță retragerea lui Bohnert din cursa pentru șefia Parchetului european / Barna: E o informație care a ajuns la mine

Redactor:
Politic
„Cadou de la francezi”. Orban anunță retragerea lui Bohnert din cursa pentru șefia Parchetului european / Barna: E o informație care a ajuns la mine
Liderul PNL Ludovic Orban scrie pe Facebook că Jean- Francois Bohnert, candidatul susținut de Consiliul UE pentru șefia Parchetului european și contracandidat al Laurei Codruța Kovesi, s-a retras din cursă, fiind numit la Parchetul Național Financiar Francez.

„Astazi, de ziua Frantei, Romania a primit un „cadou” de la francezi. Contracandidatul Laurei Codruta Kovesi, Jean- Francois Bohnert, care fusese preferat de Consiliu, a fost numit procuror sef al Parchetului National Financiar din Franta si s-a retras din competitie. In consecinta, din 3 canndidati, au ramas doi. Iar avantajul decisiv al candidatului roman este ca este, practic, candidatul Parlamentului European. Drept urmare, Consiliul Uniunii Europene nu are altceva de facut decat sa accepte candidatul votat de Parlament, ceea ce ar trebui sa fie o simpla formalitate pentru ca in Regulament seful Parchetului European este hotarat de Consiliu si de Palrlament, iar Consiliul a clasat- o pe Laura Codruta Kovesi pe locul 2 dupa candidatulul francez, care s-a retras, deci acum candidatul roman este pe primul loc si in preferintele Consiliului.
Pesedisti, va ganditi cumva la seppuku ?
P.S. Cat de plina de venin poate sa fie Vasilica Viorica Dancila si, mai ales, cat de lipsita de luciditate si de fler, incat sa declare chiar astazi ca guvernul pe care il conduce nu sustine candidatul roman, declaratie facuta chiar la Ambasada Frantei”, a scris Ludovic Orban, lideurl PNL, pe Facebook.

Romain Sadet, reprezentant al Departamentului de Justiție al Biroului de Presă al Consiliului UE, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu a primit o notificare cu privire la retragerea procurorului francez Jean-François Bohnert din cursa pentru șefia Parchetului European.

Procedura de numire a fost suspendată înainte de alegerile europarlamentare urmând să fie reluată de către noul Parlament.

Barna, despre retragerea candidaturii lui Bohnert: E o informație care a ajuns la mine

Liderul USR Dan Barna a declarat că a aflat de la colegii de partid că Jean-François Bohnert și-ar fi retras candidatura pentru funcția de procuror-șef european și că ar fi fost audiat, joi, pentru șefia Parchetului Național Financiar din Franța.

„Am fost consecvenți în mesajul USR, PLUS și apoi al Alianței, în mesajul de susținere a Codruței Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. Din informațiile pe care le-am văzut astăzi (vineri -n.r.) înțeleg că respectiv candidatul francez nu mai este în cursă, ceea ce este o veste foarte bună”, a afirmat Dan Barna, vineri seara, la Digi 24.

Întrebat dacă Bohnert nu mai este oficial candidat pentru șefia Parchetului European și dacă știa de la colegii de partid că a fost audiat joi pentru conducerea Parchetului Financiar francez, liderul USR a răspuns: „E o informație care a ajuns la mine. Să vedem dacă se confirmă sau nu. Știu că Dacian Cioloș a avut discuții chiar și cu președintele Macron pentru susținerea candidaturii Codruței Kovesi. În momentul de față, strict tehnic, candidatura este încă blocată în Consiliu. Vom vedea ce se va întâmpla în perioada următoare”.

Foto: captură din video

Tags:
Inchide