Camera Reprezentanților a votat pentru INCULPAREA lui Donald Trump în vederea DEMITERII / Președintele SUA: Democrații și-au declarat ura pentru alegătorii americani

Camera Reprezentanților a votat pentru INCULPAREA lui Donald Trump în vederea DEMITERII / Președintele SUA: Democrații și-au declarat ura pentru alegătorii americani
Publicat: 19/12/2019, 05:40

UPDATE 05:04 Donald Trump condamnă decizia Camerei Reprezentanților privind inculparea sa

Președintele american Donald Trump a condamnat miercuri decizia Camerei Reprezentanților după ce membrii acesteia au votat în favoarea celor două articole pentru inculpare în vederea demiterii liderului de la Casa Albă, relatează CNN.

„Prin inculparea ilegală și neconstituțională, democrații și-au declarat ura pentru alegătorii americani”, a declarat Donald Trump.

„După trei ani de vânătoare de vrăjitoare, farse și înșelăciuni, democrații din Camera Reprezentanților încearcă să anuleze voturile a milioane de americani patrioți”, a adăugat acesta.

Membrii Camerei Reprezentanților au votat în cursul nopții de miercuri spre joi în favoarea celor două articole de inculpare privind abuzul de putere și obstrucționarea Congresului. Ambele articole au primit 230 de voturi pentru, din partea democraților și 197 împotrivă, din partea republicanilor.

UPDATE 04:15 Casa Albă condamnă aprobarea celor două articole pentru inculparea lui Donald Trump

Casa Albă a declarat miercuri, printr-un comunicat, că inculparea președintelui american Donald Trump reprezintă unul dintre cele mai „rușinoase episoade politice din istoria țării”, relatează site-ul postului CNN.

Afirmațiile au fost făcute în contextul în care Camera Reprezentanților din Statele Unite a votat în favoarea ambelor articole pentru inculpare în vederea demiterii președintelui Donald Trump.

„Ziua de astăzi marchează punctul maxim al unuia dintre cele mai rușinoase episoade politice din istoria țării. Fără a primi vreun vot din partea republicanilor și fără a oferi dovezi, democrații au forțat aprobarea celor două articole de inculpare împotriva președintelui în Camera Reprezentanților. Democrații au ales să continue cu această procedură în pofida faptului că președintele nu a făcut absolut nimic greșit”, se arată în comunicat.

Membrii Camerei Reprezentanților au votat în cursul nopții de miercuri spre joi în favoarea celor două articole de inculpare privind abuzul de putere și obstrucționarea Congresului. Ambele articole au primit 230 de voturi pentru, din partea democraților și 197 împotrivă, din partea republicanilor.

UPDATE 04:00 Camera Reprezentanților a votat cel de al doilea articol de inculpare a președintelui Trump

Membrii Camerei Reprezentanților din Statele Unite au votat miercuri noapte cel de al doilea articol de inculpare a președintelui american Donald Trump privind obstrucționarea Congresului, relatează site-ul postului CNN.

Democrații din Camera Reprezentanților au obținut de asemenea 216 voturi și pentru cel de al doilea articol de inculpare

Cazul va ajunge în Senatul SUA, aflat sub controlul Partidului Republican, care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit.

Știrea inițială. Camera reprezentanților a obținut 216 voturi, acesta fiind numărul necesar pentru punerea sub acuzare a președintelui.

Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, a lansat o investigație parlamentară care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacție, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii dețin majoritatea, a anunțat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupție în Ucraina.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...