Care este meniul de Crăciun al familiei regale. Câte zeci de feluri de carne există la masă

Care este meniul de Crăciun al familiei regale. Câte zeci de feluri de carne există la masă
Publicat: 22/12/2020, 17:37

Ceaiul de după-amiază este un element de bază în gospodăria regală, chiar și în ziua de Crăciun! Regina și familia ei se bucură să savureze mâncăruri delicioase la fel de mult ca și noi ceilalți – și cu siguranță nu fac lucrurile pe  jumătate.

Crăciunul „în liniște” la Castelul Windsor pentru prima dată în peste 30 de ani

Majestatea Sa și Ducele de Edinburgh vor sărbători Crăciunul „în liniște” la Castelul Windsor pentru prima dată în peste 30 de ani, în loc de sărbătorile lor obișnuite la Sandringham. Deși împrejurimile și întâlnirile de familie s-ar putea să se fi schimbat, asta nu înseamnă că se vor abate de la meniul lor tradițional pentru cină.

Fostul bucătar regal Darren McGrady, care a lucrat pentru regină și prințesa Diana, a gătit în jurul a șapte cine de Crăciun în cariera sa. Din 1982 până în 1998, bucătarul-şef Darren McGrady a gătit pentru familia regală, atât meniurile de zi cu zi, cât şi la evenimentele oficiale şi private. În 1998, s-a mutat în Statele Unite împreună cu soţia sa, iar mai târziu a scris cartea „Mănâncă regeşte; Reţete şi amintiri dintr-o bucătărie de palat“.

Asa cum românii mănâncă an de an sarmale, piftie şi cârnaţi, iată care sunt mâncărurile favorite la Palatul Buckingham.

Potrivit lui McGrady, ziua începe cu un mic dejun copios, înainte ca feţele regale să meargă la biserică. Această masă include ouă, bacon şi cârnaţi. Abia după aceea începe festinul.

După ce se întorc de la biserică, membrii familie regale iau un prânz uşor, care include salată cu creveţi sau homar, curcan la cuptor cu diverse garnituri (păstârnac, morcovi, varză de Bruxelles) şi budincă de Crăciun la desert.

Dup tradiţionalul discurs de Crăciun al reginei Elisabeta a II-a, lde a ora 3 după-amiaza, se serveşte ceaiul, alături de minisandvişuri şi de o prăjitură cu fructe. Iar aceasta este doar încălzirea pentru ceea ce urmează, adică cina de Crăciun.

Servită sub formă de bufet, cina include 15-20 de feluri de fripturi şi preparate din carne şi peşte: coaste, curcan, jambon, fructe de mare, vită, prepeliţă, vânat. Alături de ele, garnituri diverse, legume, prăjituri, multe sortimente de turtă dulce cu diverse decoraţiuni, budincă flambată cu coniac.

Potrivit lui McGrady, regalităţile au şi câteva preparate favorite, pe care le mănâncă an de an. Acestea sunt: tartine cu pastă de unt, creveţi şi verdeţuri, servită pe pâine prăjită, vită Bourguignon (un preparat francez cu vită, ciuperci şi vin roşu), dar uneori regina îl preferă cu carne de căprioară în loc de vită, garnitură de varză de Brussels cu bacon, piure de cartofi cu varză tocată, foitaj cu mere şi curmale.

Totuşi, există o regulă strictă impusă de regină în ceea ce priveşte mâncarea. La Palatul Buckingham este absolut interzis usturoiul în orice preparat (regina nu mănâncă niciodată acest aliment), iar ceapa este folosită în cantităţi mici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase