Cârnați bavarezi, costume și râuri de bere. A început OKTOBERFEST 2012

Publicat: 23/09/2012, 16:01
Actualizat: 29/07/2014, 23:25

Cea de-a 179-a ediție a Oktoberfest a început, sâmbătă, la Munchen. Peste șase milioane de oameni sunt așteptați în capitala Bavariei pentru cele 16 zile ale celebrului festival al berii, informează Daily Mail.

Conform tradiției, primarul orașului Munchen, Christian Ude, a fost cel care dat startul la distracție, deschizând primul butoi cu bere. Ploaia nu i-a descurajat pe amatorii de bere, care s-au adunat în cele 35 de corturi uriașe instalate în centrul orașului.

AFP / Mediafax Foto

AFP / Mediafax Foto

În afară de bere, vizitatorii se vor putea bucura, ca în fiecare an, de celebrii cârnați bavarezi sau își vor putea achiziționa un costum tradițional bavarez de la tarabele meșterilor populari.

Potrivit Mediafax, prețul berii de la Oktoberfest va crește în acest an cu 3,9 procente, ajungând la o medie de 9,32 de euro pentru halba de un litru. Cantitatea de bere consumată anul acesta va depăși recordul stabilit anul trecut, conform estimărilor făcute de specialiști. La ediția din 2011, s-au băut 7,5 milioane de bere.

AFP / Mediafax Foto

AFP / Mediafax Foto

De asemenea, anul trecut, festivalul bavarez a atras 6,9 milioane de oameni, nu mai mult, însă, decât recordul stabilit în 1985, când 7,1 milioane de persoane au mers la Munchen pentru a celebra 175 de ani de la prima ediție Oktoberfest.

Cu toate că festivalul, care datează din 1810, este cunoscut în întreaga lume, doar 20% dintre cei care merg anual la Munchen sunt turiști străini, restul fiind germani, conform acelorași estimări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase