Casa Albă a angajat în premieră o transsexuală. Cine este Raffi Freedman-Gurspan

Raffi Freedman-Gurspan, o femeie transsexuală care a fost consilierul Centrului Național pentru Egalitatea în Drepturi a Transsexualilor, va deveni director de recrutare pentru personalul președintelui Barack Obama.

Obama, care se află actualmente în vacanță pe insula Martha’s Vineyard, s-a opus inițial căsătoriilor între persoanele de același sex, dar și-a schimbat atitudinea față de drepturile LGBT în 2012, informează Reuters. Președintele a contribuit la eliminarea politicii de tipul „nu întreba, nu spune”, care i-a împiedicat pe gay să se înroleze în armată.

Valerie Jarrett, unul dintre consilierii lui Obama, a declarat că noua achiziție profesională de la Casa Albă reprezintă o oglindire a priorităților administrației de la Casa Albă.

„Raffi Freedman-Gurspan demonstrează tipul de leadership promovat de această administrație”, a apreciat Jarrett. „Angajamentul ei pentru îmbunătățirea vieților transsexualilor din SUA, mai ales în cazul celor de culoare și care trăiesc în sărăcie, reflectă valorile administrației Obama”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase