Cât de bogat este Jerome Powell, omul pe care Trump l-a ales să conducă cea mai puternică bancă centrală din lume

Cât de bogat este Jerome Powell, omul pe care Trump l-a ales să conducă cea mai puternică bancă centrală din lume
Publicat: 06/11/2017, 01:04
Actualizat: 06/11/2017, 07:39

Președintele Donald Trump s-a oprit în cele din urmă asupra lui Jerome Powell, pentru unii cea mai plictisitoare alegere, însă cea mai bună pentru bur­se­le de acțiuni și una potrivită în vremuri de nesi­guranță precum acestea pentru că Powell este un om al consensului, are expe­rien­ță la conducerea Fed și va aduce conti­nui­tate în politicile celei mai importante bănci centrale din lume.

Însă Powell are și alte calități care l-ar re­comanda unui președinte ca Trump. Avocat, bancher și inves­ti­tor, Powell, dacă va fi confirmat de Senat ca președinte al Fed, va fi cel mai bogat șef al băncii centra­le americane din ultimele decenii. Averea lui Powell este esti­mată la 112 mil. dolari, scrie Bloomberg.

Prin urmare, unul dintre cei mai im­por­tanți oameni pentru cea mai mare eco­no­mie a lumii se numără printre cei mai bo­gați 0,1% americani. Spre comparație, Powell este de 800 de ori mai bogat decât era Paul Volcker când acesta conducea Fed și se lup­ta să țină sub control inflația în anii 1980.

Prespectivele din care este privită Fed con­­tează. Când banca centrală condusă de Ben Bernanke a redus ratele de dobândă aproa­­pe de zero și le-a ținut jos, criticii au spus că o astfel de politică îi lovește pe cei cu eco­nomii la bancă. Însă singurii oameni cu eco­nomii care au avut serios de pierdut au fost cei foarte bogați. Bernanke a igno­rat cri­­ticile. Powell este de 40 de ori mai bo­gat decât Bernanke și este mai sensibil decât fos­tul șef al Fed la ce se întâmplă pe Wall Street.

MAI MULTE PE ZIARUL FINANCIAR

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase