Cât de mare este influența lui Trump în SUA. Cum ar reacționa americanii la întrebarea „Este cerul albastru?”: „Depinde de ce spune Donald Trump”

Cât de mare este influența lui Trump în SUA. Cum ar reacționa americanii la întrebarea „Este cerul albastru?: „Depinde de ce spune Donald Trump
Publicat: 06/04/2017, 21:58

„În contextul clivajelor existente deja în rândul electoratului american pe teme politice, culturale și economice, Donald Trump polarizează și mai mult publicul imediat ce intră într-o dezbatere, potrivit rezultatelor unui sondaj Reuters/Ipsos. Datele relevă că orice efort de ajungere la un consens asupra unor teme politice esențiale poate fi complicat pur și simplu de implicarea lui Donald Trump”, comentează Reuters într-un material intitulat „Este cerul albastru? Depinde de ce spune Donald Trump”.

În cadrul studiului, efectuat în perioada 1 februarie – 15 martie, respondenții au fost întrebați cum se poziționează față de o serie de afirmații făcute de Donald Trump în probleme de fiscalitate, infracționalitate și opinii despre presă. „În multe cazuri, datele arată că oamenii își orientează opiniile în funcție de ceea ce cred despre Donald Trump”, notează Reuters.

Simpatizanții Partidului Republican, spre exemplu, par să aibă tendința de a critica excepționalismul american – conceputul că Statele Unite ar avea un loc unic în istorie – când li se spune de către operatorii sondajului că Donald Trump ar fi afirmat la un moment dat că acest lucru ar fi insultător față de alte țări. De asemenea, simpatizanții republicani tind într-o măsură mai mare să fie de acord cu suplimentarea arsenalului nuclear și cu creșterea bugetului pentru infrastructură dacă știu că aceste idei sunt susținute de Donald Trump.

Simpatizanții Partidului Democrat merg în direcția opusă, susținând într-o proporție mai mică suplimentarea fondurilor pentru infrastructură, criticând mai puțin sistemul judiciar și acceptând mai greu intensificarea infracționalității la nivel urban dat fiind că știu că Donald Trump a exprimat aceste idei.

„Practic eu sunt în total dezacord cu tot ce spune el”, afirmă Howard House, un democrat în vârstă de 58 de ani din Jacksonville (Florida).

Spre exemplu, în general, electoratul prorepublican nu este de acord ca politicienii să se îmbogățească în timpul mandatelor publice. Totuși, 70% cred că nu ar fi o problemă dacă Donald Trump ar face acest lucru.

La rândul lor, simpatizanții democrați susțin, în general, ideea unui sistem de sănătate gestionat în mod centralizat de stat. Susținerea lor pentru această idee scade însă când li se spune că Donald Trump a susținut la un moment dat această idee.

Rata generală de popularitate a președintelui Donald Trump este în momentul de față la nivelul de 42%, comparativ cu 35% săptămâna trecută, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Gallup.

Președinția SUA a transmis că Donald Trump încearcă să atingă și interesele celor care nu l-au votat, în efortul de construire a consensului politic. „Ușa Casei Albe este deschisă pentru o varietate de persoane care vor să vină la masă pentru a avea discuții oneste cu președintele despre modul în care poate îmbunătăți situația în țara noastră”, a explicat un purtător de cuvânt al Președinției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York