CAZUL GEORGE FLOYD. Trump a chemat Armata să apere Washingtonul! Camioane militare pline cu soldați, pe peluza de la Casa Albă! VIDEO

Redactor:
Gandul
CAZUL GEORGE FLOYD. Trump a chemat Armata să apere Washingtonul! Camioane militare pline cu soldați, pe peluza de la Casa Albă! VIDEO
TENSIUNI. Oficiali de rang înalt de la Casa Albă ştiau de mai mult de un an de recompensele ruse din Afganistan

Zeci de camioane militare în care se aflau soldați americani înarmați au fost zărite, marți, gonind pe bulevardele capitalei Washington. Ceea ce părea doar o amenințare menită a-i speria pe protestatarii violenți se transformă, iată, într-un plan tot mai coordonat al Pentagonului: Statele Unite trimit trupele speciale peste manifestanții care au aruncat țara în haos!

Marți, 2 iunie, capitala SUA părea un oraș aflat în plin război civil. Printre protestatarii adunați în fața Casei Albe și-au făcut culoare zeci de camioane înțesate cu soldați înarmați până în dinți, informează CNN.

Imaginile nu mai au nevoie de niciun comentariu, ele surprind momentul în care cei mai periculoși militari din US Army se pregătesc să restaureze ordinea și disciplina în Washington. Cu arma în mână și glonțul pe țeavă, exact cum a avertizat Donald Trump!

Violențe de la New York la Los Angeles

De fapt, de luni, 1 iunie, s-a dat semnalul că autoritățile nu vor mai accepta nesupunerea. Forțele de securitate au intervenit prompt, făcând uz de dispozitivele din dotare – gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc – în încercarea de a-i potoli pe protestatari.

Chiar și așa, ultimele 24 de ore au marcat noi violențe atât pe Coasta de Est, la Washington și New York, cât și în Vest, la Los Angeles.

Joe Biden îl atacă pe Donald Trump

Joe Biden, contracandidatul lui Donald Trump la alegerile prezidențiale americane, a condamnat actele de violență și vandalism, dar în același timp l-a criticat pe șeful statului fiindcă folosește armata împotriva poporului.

Moartea unui bărbat afro-american în vârstă de 46 de ani, George Floyd, într-o intervenție brutală a polițiștilor din Minneapolis, a declanșat un val de proteste fără precedent în toată America. Oamenii cer pedepsirea vinovaților, dar nemulțumirea lor a atins acum și alte aspecte care țin de aspectele vieții sociale.

Inchide