Cazul jurnalistei Daphne Caruana Galizia | Un om de afaceri din Malta a fost pus sub acuzare pentru complicitate

Cazul jurnalistei Daphne Caruana Galizia | Un om de afaceri din Malta a fost pus sub acuzare pentru complicitate
Publicat: 01/12/2019, 08:48

Fenech a pledat nevinovat pentru complicitate la crimă ;i alte acuzații relaționate cu acest caz, care include participare la un grup infracțional și complicitate la provocarea unei explozii.

Yorgen Fenech a fost arestat săptămâna trecută în timp ce încerca să părăsească Malta, la o zi după ce presa a relatat că un bărbat implicat în asasinarea jurnalistei a fost arestat. Acesta din urmă, Melvin Theuma, a fost grațiat luni de către președintele țării după ce a furnizat probe importante, care ar putea fi utilizate în instanță pentru condamnarea suspecților din acest caz.

Caruana Galizia, o jurnalistă cunoscută pentru investigațiile privind corupția din Malta, a murit în octombrie 2017 după explozia unei bombe care era plasată sub vehiculul său.

Pe blogul său, Galizia a denunțat mai multe cazuri de corupție. În una dintre investigații, premierul maltez Joseph Muscat și doi dintre apropiații lui au fost acuzați de legături cu trei companii offshore și cu vânzarea de pașapoarte malteze către guvernul din Azerbaidjan. Într-o altă anchetă, jurnalista a scos la iveală informații despre conturi offshore care ar aparține lui Adrian Delia, liderul formațiunii de opoziție, Partidul Naționalist.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase