Ce a apărut pe pagina de Facebook a Poliției dintr-un orășel american afectat de viscol: „EL E VINOVATUL și acestea sunt semnalmentele”

Ce a apărut pe pagina de Facebook a Poliției dintr-un orășel american afectat de viscol: „EL E VINOVATUL și acestea sunt semnalmentele
Publicat: 16/02/2015, 13:22

Polițiștii din statul american New Hampshire, afectat de căderi masive de zăpadă în ultima perioadă, au descoperit inamicul public numărul 1 în „persoana” marmotei Phil, care, potrivit obiceiului, prezice în fiecare an dacă iarna va mai dura mult sau dacă americanii vor avea parte de o primăvară timpurie, potrivit cbslocal.com.

Suspectul este descris ca „scund și blănos, cu ochii căprui și dinți mari, ieșiți în afară”.

În încercarea de a mai detensiona atmosfera, polițiștii din orașul Merrimack au publicat pe pagina de Facebook a instituției o glumă, cerându-le cetățenilor să ajute la prinderea marmotei Phil.

„Am primit mai multe informații potrivit cărora micul infractor se află într-o gaură, la căldură, și stă confortabil”, au scris polițiștii pe platforma de socializare, textul fiind acompaniat de o imagine care înfățișează o marmotă răutăcioasă din filmul „Pădurea snobilor/ Caddyshack”.

„Phil le-a spus mai multor oameni că iarna va mai dura șase săptămâni, dar nu a precizat o informație esențială, aceea că va fi vorba despre munți de zăpadă”, au mai scris polițiștii pe Facebook.

Șeful Poliției din Merrimack, Mark Doyle, a spus că ideea acestei glume a venit în timpul unei discuții cu polițista Denise Roy, în contextul primirii mai multor avertizări referitoare la furtunile de zăpadă ce urmau să lovească zona.

„Vorbeam despre cum ne-am săturat și cât de obosiți eram, iar ea a venit cu ideea. Toată lumea privește gluma asta așa cum este: o abordare amuzantă, ușoară, a problemelor cu iarna pe care o îndurăm aici, în nord-estul Statelor Unite”, a declarat Mark Doyle.

Potrivit polițistului, marmota ar fi fost văzută în Canada însoțită de Big Foot (Sasquatch).

Marmota Phil a mai avut probleme cu legea. În 2013, autoritățile din statul Ohio au pus animalul sub acuzare pentru „denaturarea primăverii”, o infracțiune la adresa „liniștii și demnității statului”.

Marmota Phil este descrisă, pe pagina de Facebook a statului New Hampshire, ca fiind „înarmată și periculoasă”.

Punxsutawney Phil, marmota americană faimoasă pentru „predicțiile” ei meteorologice, și-a văzut umbra după ce a ieșit din vizuina ei din statul Pennsylvania, luni, 2 februarie, și a prevăzut astfel încă șase săptămâni de iarnă în Statele Unite.

Ca în fiecare an, potrivit unei tradiții care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, membrii Clubului Marmotei, purtând frac și joben, s-au reunit, pe 2 februarie, în zorii zilei, pentru a scoate animalul din vizuină ca să afle cele mai recente previziuni meteorologice ale acestuia.

Asfel, la ora locală 07.25, marmota Phil și-a văzut umbra atunci când a ieșit din bârlogul său din localitatea Punxsutawney.

Potrivit tradiției, apariția umbrei lui Phil înseamnă că iarna va dura până la jumătatea lunii martie. Dacă Phil nu și-ar fi văzut umbra, ar fi însemnat că primăvara sosește timpuriu în Statele Unite în acest an.

De la prima sa predicție, realizată în 1887, Phil și-a văzut umbra de 101 ori, iar de 17 ori marmota nu a văzut-o. Deși sunt nouă ani care lipsesc din înregistrările oficiale, americanii spun că Phil a efectuat predicții în fiecare an, fără excepție.

Nimeni nu pune sub semnul întrebării dăruirea marmotei Phil pentru aceste prognoze meteo, însă acuratețea lor reprezintă o sursă de controverse în Statele Unite ale Americii.

În 2013, Phil nu și-a văzut umbra, fapt care anunța o primăvară timpurie. Cu toate acestea, gerul și furtunile de zăpadă de pe coasta estică americană au durat până după jumătatea lunii martie. Procurorul din Butler County, o regiune din statul Ohio, a cerut din această cauză „pedeapsa capitală” pentru Phil, care a fost acuzat că „a anunțat în mod eronat sosirea timpurie a primăverii”. O firmă de avocatură din Pennsylvania a sărit în ajutorul marmotei, susținând că acel procuror din Ohio nu avea jurisdicția necesară pentru a putea să îl pună pe Phil sub acuzare.

Site-ul oficial al marmotei Phil afirmă că animalul a asigurat o prognoză corectă în 100% din cazuri. Însă National Climatic Data Center, afiliat National Oceanic and Atmospheric Administration, afirmă că previziunile lui Phil au demonstrat că marmota „nu a avut talente predictive” în ultimii ani. Site-ul AccuWeather afirmă că rozătorul are o rată de acuratețe de 80%.

Tradiția observării comportamentului acestui mamifer rozător datează de pe vremea primilor migranți germani din secolul al XVIII-lea, iar fermierii acelor vremuri țineau cont de „prognoza” marmotei Phil pentru a determina data viitoarelor însămânțări agricole.

Ziua marmotei, sărbătorită pe 2 februarie, a devenit un fenomen mediatic în Statele Unite, unde mii de persoane și câteva zeci de jurnaliști se reunesc în satul Punxsutawney din statul Pennsylvania pentru a asista la acest eveniment.

În plus, ritualul anual din Punxsutawney a dat titlul unui film, „Groundhog Day” (1993), în care Bull Murray joacă rolul unui jurnalist care realizează un reportaj la fața locului.

Acest tip de ceremonie are loc în mai multe localități din nordul Statelor Unite ale Americii și Canada, cu ajutorul unor animale rozătoare – General Beau Lee în Atlanta (Georgia), Wiarton Willie în Ontario (Canada), Sir Walter Wally în Raleigh (Carolina de Nord), Jimmy în Sun Prarie (Wisconsin), Chuck în Staten Island (New York), Birmingham Bill în Birmingham (Alabama) și Potomac Phil în Washington – însă autoritățile din Punxsutawney consideră că „toți ceilalți sunt niște impostori” și că „doar predicțiile lui Phil sunt exacte, iar acest lucru se întâmplă de peste 120 de ani”.

Legenda spune că longevitatea marmotei Phil se datorează unui elixir, care îi adaugă de fiecare dată șapte ani de viață atunci când îl bea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete