Ce pedeapsă a primit tânărul care a aruncat cu ouă în direcția Regelui Charles al III-lea. Nu va mai avea voie să facă asta niciodată

Ce pedeapsă a primit tânărul care a aruncat cu ouă în direcția Regelui Charles al III-lea. Nu va mai avea voie să facă asta niciodată
Ce pedeapsă a primit tânărul care a aruncat cu ouă în direcția Regelui Charles al III-lea. Nu va mai avea voie să facă asta niciodată / Sursa FOTO: screenshot Youtube
Publicat: 10/11/2022, 22:09

Tânărul arestat miercuri, 9 noiembrie, deoarece a aruncat cu ouă în direcția Regelui Charles al III-lea a fost eliberat, însă nu a scăpat nepedepsit. Ce s-a decis în cazul lui i-a surprins până și pe jurnaliștii britanici.

Potrivit The Mirror, Poliţia i-a interzis studentului Patrick Thelwell să mai transporte în viitor ouă în public.

Studentul, un ecologist din grupul Extinction Rebellion

Patrick Thelwell, de 23 de ani, fusese reţinut miercuri de Poliţia britanică în urma incidentului petrecut pe o stradă din oraşul York, în nordul Angliei, unde Regele Charles al III-lea participa la un eveniment alături de soţia sa, Camilla. În timp ce suveranul şi soţia lui salutau mulţimea venită să-i aclame, tânărul activist ecologist a aruncat în direcţia regelui mai multe ouă, care au trecut la mică distanţă de suveran.

Patrick Thelwell a declarat pentru The Mirror că a fost ţinut în arest până la ora locală 22:00 şi că a fost eliberat cu condiţia să nu se mai apropie de rege şi să nu mai transporte ouă în public. În schimb, a primit permisiunea de a cumpăra ouă din supermarketuri, a mai declarat el pentru publicaţia britanică.

Patrick Thelwell este un fost candidat al Partidului Verde, precum şi membru al grupului ecologist Extinction Rebellion.

În momentul incidentului, a exprimat opinii antimonarhiste şi a strigat că Regatul Unit „a fost construit cu sângele sclavilor”. Studentul a mai povestit că oamenii veniţi să-l aclame pe rege l-au apostrofat furioşi şi „au ţipat mânioşi” spre el. „Oamenii m-au tras de păr, au scuipat în direcţia mea”, a afirmat el pentru The Mirror, adăugând că a primit şi ameninţări cu moartea.

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 73 de ani, va fi încoronat în luna mai, la opt luni de la urcarea pe tron.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase