Ce s-a întâmplat după ce un genist egiptean a încercat să dezamorseze o bombă amplasată într-un rucsac

Ce s-a întâmplat după ce un genist egiptean a încercat să dezamorseze o bombă amplasată într-un rucsac
Publicat: 14/01/2015, 10:58

Clipul video prezintă momentul în care genistul, îmbrăcat într-un costum special de protecție, este ucis de explozia bombei artizanale. Unul dintre martorii tragediei a continuat să filmeze chiar și după ce polițistul a decedat, pe măsură ce trecătorii s-au strâns în jurul lui, transmite Daily Mail.

Jihadiștii au revendicat atentatul din Cairo, în urma căruia au fost răniți alți trei angajați ai unei benzinării. Grupul „Soldații Egiptului” a declarat pe Twitter că dispozitivul explozibil improvizat a fost instalat pentru a-i ucide pe polițiștii unei secții din apropiere.

În momentul în care bomba a explodat, polițistul a fost aruncat la câțiva metri în aer. Polițiștii și soldații din Egipt se confruntă cu atacuri tot mai frecvente după debarcarea președintelui islamist Mohamed Morsi din 2013.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase