Cel puțin 120 de morți și peste 200 de răniți în India, după ce un tren a deraiat. Bilanțul victimelor este în creștere

Cel puțin 120 de morți și peste 200 de răniți în India, după ce un tren a deraiat. Bilanțul victimelor este în creștere
Publicat: 20/11/2016, 21:38
UPDATE 19:00 „Bilanțul victimelor accidentului feroviar a ajuns la 120 de morți și cel puțin 200 de răniți”, a declarat pentru AFP Zaki Ahmad, inspectorul general al poliției din regiunea Kanpur.

Autoritățile au lansat o anchetă oficială pentru a stabili cauza accidentului, despre care ministrul adjunct al Transporturilor, Manoj Sinha, a spus că ar putea avea la bază degradarea liniilor de cale ferată.

„Fetița mea de 12 ani este de negăsit, o caut de câteva ore”, a declarat un supraviețuitor pentru AFP.

Pasiprezece vagoane ale trenului care circula între orașul Patna și Indore au sărit de pe șine în Pukhrayan.

Echipele de salvare caută supraviețuitori blocați în trei vagoane puternic avariate, în care, la momentul accidentului, s-ar fi putut afla până la 150 de persoane.

„Trebuie să acționăm cu grijă, unii oameni ar putea fi încă în viață, iar noi tăiem metalul pentru a ajunge la ei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Căilor Ferate indiene.

„Operațiunile de căutare continuă. Nouăzeci și șase de corpuri au fost scoase. Multe persoane sunt rănite, cel puțin 75 sunt în stare critică, alte 150 prezintă răni ușoare” , a declarat anterior un oficial din cadrul poliției.

Trenul cu 23 de vagoane transporta aproximativ 2.500 de pasageri care urmau să coboare în diferite stații, iar majoritatea la Patna.

UPDATE 17:30119 persoane au murit în accidentul feroviar din India, acolo unde un tren cu 14 vagoane și cu aproximativ 500 de oameni la bord a deraiat. Peste 150 sunt rănite și au fost transportate la spital. Multe victime sunt în stare gravă, iar autoritățile se așteaptă ca bilanțul să crească.
UPDATE 11:50 Bilanțul persoanelor decedate a ajuns la 107. Din totalul răniților, 40 se află în stare critică, informează CNN.
UPDATE 09:52: Bilanțul morților a ajuns la 96. Agențiile de presă din lume transmit că cel puțin 14 vagoane pline de călători au fost implicate în accident, iar numărul răniților trece de 150 și este raportat ca fiind în creștere. Cauzele producerii tragediei sunt, până acum, necunoscute.

Înregistrările TV arată că vagoanele de tren au fost grav afectate, iar polițiștii și martorii încearcă din răsputeri să găsească supraviețuitori printre fiarele contorsionate. Unul dintre vagoane aproape ca s-a răsturnat complet și este distrus în totalitate. Salvatorii și-au făcut loc prin mulțime cu greu pentru a transporta victimele, pe măsură ce alte echipe se străduiau să înlăture vagoanele de pe calea ferată, una dintre cele mai importante rute de transport din nordul Indiei.
„Foarte mulți călători sunt încă prinși înăuntru”, a declarat pentru Reuters un oficial al companiei indiene de căi ferate, aflat la New Delhi. Trenul, care aparține companiei operate de Guvernul indian a deraiat duminică, la primele ore ale dimineții, atunci când mai mult de 500 de pasageri dormeau, au declarat unii dintre supraviețuitori.
„Brusc, am simțit cum vagonul se răstoarnă. M-am ținut imediat de bara de metal de lângă ușa de la baie”, a spus Faizal Khan, unul dintre pasagerii au supraviețuit accidentului și care călătorea împreună cu soția și cu cei doi copii ai săi.
„Scopul nostru este să ne grăbim să-i trimitem la spital pe toți cei care au fost răniți în următoarele două ore, așa că avem nevoie și de ajutorul spitalelor private”, a spus directorul generalDaljeet Singh Choudhary. Autoritățile vor pune la dispoziția călătorilor autobuze pentru ca aceștia să-și poată continua călătoria.
Autoritățile se așteaptă ca bilanțul victimelor să crească
Bilanțul victimelor este așteptat să crească, potrivit martorilor și oficialilor. „Pot vedea cadavre care zac lângă sine, toată lumea e în stare de șoc. Nu avem nici mâncare, nici apă”, a spus pentru ReutersRajdeep Tanwar, unul dintre cei care au supraviețuit.
Într-o postare pe Twitter, ministrul Căilor Ferate din India, Suresh Prabhu, a transmis că guvernul va investiga imediat cauzele producerii accidentului și a promis că se va ocupa personal să fie luate „cele mai stricte măsuri cu putință”. Acesta a mai spus și că executivul indian va oferi despăgubiri de 350.000 de rupii (aproximativ 5.000 de dolari) familiilor celor decedați, precum și 50.000 de rupii în cazul celor grav răniți și 25.000 de rupii pentru cei care au suferit răni ușoare.
Sistemul indian de transport pe calea ferată este al patrulea cel mai mare din lume, deservind peste 20 de milioane de oameni în fiecare zi, însă este recunoscut și ca fiind destul de nesigur, cu mii de oameni care mor în astfel de accidente în fiecare an. Astfel de accidente și deraieri au devenit deja foarte frecvente, iar cea mai recentă tragedia de acest tip s-a întregistat în martie anul trecut, atunci când 39 de oameni au murit într-un incident în Uttar Pradeh, cel mai populat stat din India.
Premiersul Narendra Modi a reacționat duminică, pe Twitter, la această tragedie: „Întristat dincolo de cuvinte față de pierderea de vieți omenești produsă din cauza deraierii trenului expres care circula pe ruta Patna-Indore. Gândurile mele se îndreaptă spre familiile îndurerate”, a scris Modi.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
E ilegal pentru cei cu CASA la CURTE. Nu poți face asta vecinului. Faci închisoare
Viața la bloc. Cum pot fi diminuate sumele plătite la întreținere
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?