Cel puțin 17 morti în urma incendiilor apocaliptice de vegetație din Australia

Redactor:
Marinela Sarbu
Cel puțin 17 morti în urma incendiilor apocaliptice de vegetație din Australia
Autoritățile australiene au trimis nave și aeronave militare pentru a ajuta comunitățile devastate de incendiile apocaliptice de vegetație, în urma cărora cel puțin 17 oameni au murit la nivel național și au emis ordine de evacuare pentru orașele de pe coasta de est, relatează Associated Press.

Cinci elicoptere militare și două nave se îndreptau spre coasta de sud pentru a sprijini pompierii, pentru a aduce provizii, precum apă și motorină, și pentru a evacua oamenii, au anunțat forțele de Apărare australiene.

Autoritățile au confirmat că trei cadavre au fost găsite miercuri la Lacul Conjola, de pe coasta de sud a statului New South Wales, ceea ce a crescut la 15 numărul deceselor. Peste 175 de case au fost distruse în regiune.

Șapte persoane au murit în statul New South Wales (NSW) începând de luni, inclusiv un pompier voluntar, au spus oficialii, iar o persoană este încă dispărută. Aproape 4.000 de persoane din orașul de coastă Mallacoota s-au refugiat pe malul mării, în timp ce vânturile au împins focul către casele lor, sub un cer întunecat de fum și înroșit de flăcări. Locuitorii și turiștii au fost nevoiți să doarmă în mașinile lor, iar benzinăriile și cluburile de surf au fost transformate în zone de evacuare. Zeci de case au ars înainte ca vântul să-și schimbe direcția marți seară, restul orașului fiind ocolit.

De asemenea, începând de mâine starea de urgență va fi decretată în această regiune, au anunțat autoritățile.

Orașul Batlow și parcul național Kosciuszko au fost evacuate deja.

În această săptămână, o persoană a murit în statul Victoria, fapt confirmat de premierul statului Victoria Daniel Andrews, iar alte 17 persoane sunt date dispărute.

Alimentate de temperaturi puternice și vânturi ridicate, peste 200 de incendii ard acum în statele sud-estice NSW și Victoria, amenințând mai multe orașe.

Temperaturile sunt prognozate să crească peste 40 de grade Celsius (104 ° Fahrenheit) de-a lungul coastei de sud, sâmbătă, astfel că numărul imcendiilor ar putea să se adauge la cele aproximativ 200 de focare actuale.

Incendiile din acest sezon au distrus deja aproape 1.300 de case din stat, inclusiv 381 de case distruse pe coasta de sud numai săptămâna aceasta, a precizat Serviciul Rural de Pompieri din NSW.

Inchide