• Publicat:
Internațional

Cel puțin 25 de persoane au fost rănite în urma unei explozii produse în Suedia – VIDEO

Cel puțin 25 de persoane au fost rănite în urma unei explozii produse în Suedia – VIDEO
Cel puțin 25 de persoane au fost rănite și mai multe clădiri au fost afectate, în urma unei explozii puternice produse vineri în orașul Linkoping, situat în sudul Suediei, au anunțat autoritățile locale, citate de agenția de presă Reuters.

Momentan nu se cunoaște cauza exploziei. Autoritățile au anunțat că au trimis o echipă de specialiști în dispozitive explozive la fața locului și au deschis o investigație.

„S-a produs o explozie foarte puternică. Până în acest moment am reușit să confirmăm că există 19 persoane rănite. Am închis zona”, a declarat Bjorn Oberg, purtător de cuvânt al poliției din Linkoping.

Conform informațiilor apărute în presa locală, explozia a distrus geamurile și balcoanele unei clădiri rezidențiale de cinci etaje și a afectat și alte clădiri din zonă.

Incidentul nu este considerat de natură teroristă, au anunțat autoritățile.

„Nu avem dovezi care să indice ca incidentul este de natură teroristă, nu am găsit niciun indicator”, a declarat Asa Willsund, purtător de cuvânt al poliției locale.

„Credem că explozia s-a produs în exterior. Estimăm că 25 de persoane au suferit răni minore. Nicio persoană nu a murit”, a adăugat Willsund.

Inchide