Clipe de groază în Paris. Mai mulți manifestanți au încercat să pătrundă cu forța într-un teatru unde se afla Macron – VIDEO

Redactor:
Mircea Olteanu
Clipe de groază în Paris. Mai mulți manifestanți au încercat să pătrundă cu forța într-un teatru unde se afla Macron – VIDEO
Un spectacol a fost perturbat pentru o perioadă scurtă de timp după ce zeci manifestanți antiguvernamentali au încercat să pătrundă vineri seară într-un teatru din Paris unde se afla și președintele francez Emmanuel Macron, relatează site-ul Le Figaro.

Încă nu este clar modul în care manifestanții au știut despre prezența liderului francez în Teatrul Bouffes du Nord din Paris, dar autoritățile suspectează că jurnalistul și activistul Taha Bouhafs este implicat în acest incident.

Bouhafs, aflat și el în sala de teatru în care se afla și președintele, a fost reținut în legătură cu organizarea unei demonstrații nedeclarate.

Potrivit autorităților, activistul este suspectat de „apartenență la un grup format pentru a comite violențe sau pagube”, a afirmat o sursă citată de publicația franceză.

Președintele francez și soția sa se aflau la teatru pentru a viziona spectacolul La Mouche (Musca), relatează agenția de știri Reuters.

 

Înregistrări video postate pe rețelele de socializare arată câteva zeci de protestatari scandând sloganuri ca „Macron, demisia”, iar la un moment dat au încercat să pătrundă în clădirea teatrului.

„A existat o tentativă de invadare a teatrului, dar cuplul prezidențial a putut să rămână până la sfârșitul piesei și a părăsit locul cu mașina în jurul orei 22:00, escortați de poliție”, potrivit unei surse citate de Reuters.

Sute de mii de francezi protestează de mai multe săptămâni față de reforma sistemului de pensii propusă de Administrația președintelui Emmanuel Macron.

Principala nemulțumire a protestatarilor este propunerea de creștere a vârstei de pensionare în Franța. Președintele Emmanuel Macron a declarat că reformele sunt esențiale pentru a simplifica sistemul de pensii, dar adversarii săi spun că asta va însemna că mulți francezi vor trebui să lucreze mai mult decât până acum.

Foto: Twitter: Charles Baudry

Inchide