CNN: Dezvăluiri șocante despre pandemia de coronavirus, la un an de la confirmarea „Pacientului Zero” în China! Ce s-a întâmplat, de fapt, în Wuhan

Redactor:
Silviu Bănilă
CNN: Dezvăluiri șocante despre pandemia de coronavirus, la un an de la confirmarea „Pacientului Zero” în China! Ce s-a întâmplat, de fapt, în Wuhan
CNN: Dezvăluiri șocante despre pandemia de coronavirus, la un an de la confirmarea „Pacientului Zero” în China! Ce s-a întâmplat, de fapt, în Wuhan / Foto ilustrație: Pixabay.com
Potrivit unui raport confidenţial exploziv obţinut de CNN, autorităţile din China au raportat un număr mai mic de cazuri de COVID-19 decât cel real. Mai mult, guvernul chinez a comis erori care astăzi se reflectă în catastrofa sanitară determinată de pandemia de COVID la nivel global!

Medicii din prima linie, extenuați, participă la o videoconferință cu cel mai puternic om din China. E 10 februarie 2020 în Beijing și președintele Xi Jinping, care a lipsit câteva săptămâni din atenția publică, se va adresa personalului spitalului din Wuhan, care se străduiește să oprească răspândirea unui nou coronavirus.

Dintr-o cameră securizată, aflată la 1.200 km distanță de epicentru, Xi și-a exprimat condoleanțele pentru cei care au murit în epidemie. În aceeași zi, autoritățile chineze raportează 2.478 de noi cazuri confirmate, ducând numărul global al cazurilor la 40.000. Puțin peste 400 de cazuri erau înregistrate în afara Chinei!

Decembrie 2020. Documentele explozive obținute de CNN conturează o altă imagine a catastrofei sanitare.

Într-un document secret, autoritățile locale din provincia Hubei, unde virusul a fost detectat pentru prima dată, confirmă 5.918 noi cazuri, în 10 februarie, dublu față de cifrele oficiale.

117 pagini explozive: Ce s-a întâmplat, de fapt, în China

Documentul de 117 pagini ar fi trebuit să rămână în sertarul autorităților chineze, dar a fost prezentat întregii lumi.

Guvernul chinez a negat cu vehemență acuzațiile SUA și a guvernelor occidentale, cum că ar fi ascuns informații despre virus.

Documentele, care acoperă o perioadă incompletă, între octombrie 2019 și aprilie 2020, scot la iveală pașii greșiți făcuți de China, chiar de la începutul pandemiei!

Un indicator clar este lentoarea cu care autoritățile au testat pacienții COVID-19.

„Este clar că au făcut greșeli – nu doar greșeli care țin de gestionarea pandemiei – ci și greșeli birocratice, motivate politic”, a spus Yanzhong Huang, din cadrul Consiliului pentru Relații Internaționale, care a scris numeroase materiale despre sistemul sanitar din China. „Aceste greșeli au avut consecințe globale. Nu poți garanta niciodată o transparență de 100%. Nu este vorba doar despre o mușamalizare, ci și de constrângerile tehnologice”.

Marți, 1 decembrie, marchează un an de când primul pacient a prezentat simptomele Covid în provincia Hubei, capitala Wuhan.

În același timp, Hubei se confrunta cu o epidemie de influenza. Dosarele secrete au fost predate celor de la CNN de către un informator, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Acesta sau aceștia lucrează în sistemul sanitar chinez și au dorit să prezinte adevărul despre pandemie.

Documentele au fost verificate de șase experți independenți.

Lumea a primit date mai optimiste decât erau în realitate

Documentele relevă date din două zile specifice, 10 februarie și 7 martie, care se bat cap în cap cu datele autorităților pe aceste două zile. Discrepanța a fost dictată pe de o parte de sistemul neperformant de comunicare și pe de altă parte de „instinctul” de a cenzura știrile proaste, au spus analiștii.

10 februarie 2020: China raportează 2.478 noi cazuri de coronavirus. Documentul arată că în Hubei au fost 5.918 noi cazuri.

William Schaffner, profesor de boli infecțioase la Vanderbilt University, a declarat că abordarea chineză a fost una conservatoare și altele ar fi fost datele, dacă epidemiologii americani ar fi oferit asistență Chinei.

Autoritățile chineze par să minimeze impactul epidemiei în oricare din zile, spune specialistul.

Oficialii, obligați să reducă „din pix” numărul de cazuri

Andrew Mertha, directorul China Studies Program din cadrul John Hopkins University, a declarat că oficialii ar fi fost obligați să „reducă” numărul cazurilor, pentru a „masca” subfinanțarea și lipsa de pregătire a autorităților sanitare locale.

Documentele par a fi organizate astfel încât să prezinte imaginea așa cum doresc autoritățile, mai spune Mertha.

Statisticile legate de decese scot la iveală cele mai mari discrepanțe: în 7 martie, numărul total de morți din Hubei era de 2.986, dar un raport intern semnala 3.456 decese.

Dali Yang, care a studiat amănunțit originile pandemiei, a spus că aceste cifre din februarie „aveau o importanță pentru percepțiile globale”.

„Au sperat până în ultima clipă că va fi ca în 2003, când au controlat SARS și totul a revenit la normal”, a adăugat Yang. Acesta a vorbit inclusiv despre discuția telefonică din 7 februarie între președinții Trump și Xi. „Cred că aceasta a fost și speranța pe care a primit-o Trump – că virusul va dispărea”.

Testarea ineficientă pentru coronavirus

În 10 ianuarie, unul din documente arată cum un audit scoate la iveală faptul că kiturile de testare SARS pentru noul virus sunt ineficiente, furnizând rezultate fals negative. De asemenea, auditul scoate la iveală nivelul slab de echipare a medicilor în fața pandemiei, însemnând că mostrele de virusuri trebuiau inactivate înainte de testare.

În primele luni ale pandemiei, timpul mediu de procesare a unui caz – de la pacientul care prezenta simptome până la diagnosticarea lui – era de 23,3 zile!

Documentele mai prezintă un audit intern, realizat în octombrie 2019, înainte de explozia pandemiei.

Raportul intern CDC subliniază absența finanțării operaționale pentru guvernul provincial din Hubei.

Documentul relevă rolul periferic al specialiștilor chinezi, în ancheta inițială a epidemiei, când aceștia au fost constrânși de birocrație și expertiza lor nu a fost folosită la maximum. Acestora li se ordona să execute ordinele primite de la superiori, nu să preia „controlul” asupra pandemiei.

Guvernul chinez a dat vina pe piața de fructe de mare din Huanan, Wuhan, unde ar fi fost epicentrul pandemiei, la mijlocul lunii decembrie 2019. Totuși, un studiu Lancet a stabilit că primii pacienți din decembrie, o treime din cei 41 infectați în acea lună, nu au avut legătură directă cu piața.

Yichang, localitate situată la 320 km vest de Wuhan, a fost lovită cel mai grav de epidemia de influenza – având de trei ori mai multe cazuri decât au fost în Wuhan, în săptămâna care a început în 2 decembrie.

Mertha a spus că explozia de cazuri din Yichang, chiar dacă nu are legătură cu cazurile Covid-19 din documente, poate oferi indicii despre epicentrul virusului.

Medicul care a semnalat gravitatea epidemiei a murit la scurt timp de COVID

Un alt raport se referă la moarte a șase angajați infectați cu Covid, care lucrau în sistemul medical. Decesele lor nu au fost făcute publice, la acea vreme.

Treptat, autoritățile locale au fost acuzate că au minimizat impactul pandemiei. La finele lunii decembrie, un tânăr doctor, Li Wenliang, care lucra în unul din marile spitale din Wuhan, se număra printre medicii amenințați de autorități, deoarece a avut curaj să tragă semnalul de alarmă legat de virusul „SARS”. Ulterior, Li, în vârstă de 34 de ani, s-a infectat cu Covid și a murit în 7 februarie.

Schaffner (Vanderbilt University), a mai declarat că multe din comentariile din documente ar fi fost făcute și în SUA, „unde, în ultimii 15-20 de ani, la nivel statal și local, finanțarea sectorului sanitar public a fost limitată”.

Un preț pe care îl plătim cu toții

Documentele relevă clar că oficialii – fie ei chinezi sau occidentali – nu s-ar fi gândit niciodată că se află în fața unui viitor dezastru sanitar. Nicăieri în documentele citate de CNN nu se vorbește despre o posibilă pandemie globală.

Marți, 1 decembrie, marchează 12 luni de când primul pacient din Wuhan a prezentat simptome de coronavirus, potrivit unui studiu Lancet.

Potrivit ultimelor statistici, la nivel global se înregistrează 63,6 milioane cazuri de Covid-19.

1,4 milioane de oameni au murit de Covid-19, până acum și 43,9 milioane și-au revenit în urma îmbolnăvirii cu virusul care a îngenuncheat planeta.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Ungaria sfidează UE, afacerea uriașă pe care o face cu Rusia. Ce se întâmplă chiar...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
CTP a izbucnit nervos în direct la TV. Ce l-a dezamăgit nespus de mult, a...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide