Comisarul european pe sănătate: „Fiecare stat membru UE are datoria să implementeze dreptul la sănătate și, mai ales, SĂ GARANTEZE drepturile copiilor.”

Comisarul european pe sănătate: „Fiecare stat membru UE are datoria să implementeze dreptul la sănătate și, mai ales, SĂ GARANTEZE drepturile copiilor.
Publicat: 26/03/2019, 12:47
Actualizat: 12/04/2019, 13:23

„Trebuie să transmitem aceste mesaje societăților noastre, mai ales copiilor noștri. Nu putem permite acestor produse noi să ocolească metodele privind controlul tutunului, precum zonele în care nu se fumează sau interzicerea reclamelor și sponsorizărilor din partea companiilor de tutun. Aici, FCTC ne va ghida înainte. UE a promovat multilateralismul bazat pe valori democratice și drepturile omului. Respectul pentru statul de drept este ceea ce suntem. Cred că este important să subliniem aceste principii nenegociabile și valori emise în tratatele europene care sunt fundația pe care construim societățile noastre”, a spus Vytenis Andriukaitis, marți, în cadrul Forumului Global „Drepturile Omului și o Lume fără Tutun”, găzduit de Palatul de la Cotroceni.

Cadrul de Lucru al Convenției de Control al Tutunului (FCTC), sub egida Organizației Mondiale a Sănătății, reglementează politicile de prevenire și combatere a consumului de tutun, fie că este sub forma țigărilor rulate sau a celor electronice.

Andriukaitis avertizează asupra produselor pe bază de încălzire a nicotinei lichide din cauza atractivității lor și promovarea companiilor care le produc, dar mai ales din cauza tendinței copiilor și tinerilor să consume astfel de produse cu risc asupra sănătății umane.

Oficialul străin a continuat spunând că fiecare stat membru UE are datoria să implementeze dreptul la sănătate și mai ales să garanteze drepturile copiilor.

„Tratatul UE prevede că nivelul înalt de apărare a sănătății trebuie implementat în toate statele membre. În realitate, Carta drepturilor fundamentale stipulează că fiecare european are dreptul la îngrijire medicală preventivă, dar aceste drepturi nu se aplică de la sine. UE, statele membre și toți europenii trebuie le să promoveze, mențină și întărească. Implementarea FCTC ne va ajuta să îndeplinim implementarea mai largă a drepturilor omului. Aceasta este cu precădere valabilă când vine vorba de drepturile copiilor. Fiecare stat membru trebuie să implementeze Convenția drepturilor copilului, care este obligatorie din punct de vedere legal. Nu este opțională”, a mai declarat Vytenis Andriukaitis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Care a fost cea mai mare dorință a lui Stephan Pelger. Avea deja actele depuse,...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Drăgoi, cea mai frumoasă înotătoare! A câștigat Miss California...
Controverse în Rusia după ce o mamă de 34 de ani a fost desemnată cea...
Cum arată celebrul posterior al lui J.Lo în realitate, fără Photoshop. Vedeta are 53 de...
Lovitura dată de doi soţi din Suceava, după ce au adus recolta din Olanda. Produc...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
”Spionaj”: Ce au spus mecanicii în absența șoferului, camera de bord era pornită! VIDEO
Calendar ortodox 11 iunie 2023. Ce sărbătoare este duminică?
Cum ar fi reușit mama fetiței de 12 ani, găsită fără viață în lada patului,...
BANCUL ZILEI. Vine Bulă acasă, iar Bubulina îl cercetează atent. Culmea, niciun fir de păr...
Ţările cu cei mai scunzi oameni din lume
Afacerile Gabrielei Cristea sunt pe butuci, dar Tavi Clonda lovește cu... Dansatoare de la Wilmark!
Un bărbat a RESPINS furtuna cu PUTEREA MINȚII. Și TU poți face asta!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
A MURIT CHIAR ACUM! Anunțul care a îndurerat TOATĂ ROMÂNIA
Nicolae Ciucă a convocat o ultimă ședință de Guvern pentru duminică. Pregătiri intense pentru rotativa...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Ce se întâmplă cu soțul Danei Roba. Bărbatul a ajuns în fața judecătorilor după ce...