COMUNICAT DE PRESĂ. Eurodeputatul Cristian Bușoi: ”Avem deja primele rezultate pozitive pentru descoperirea unui tratament împotriva COVID-19, în urma finanțării cu 3 milioane de euro de Uniunea Europeană”

COMUNICAT DE PRESĂ. Eurodeputatul Cristian Bușoi: ”Avem deja primele rezultate pozitive pentru descoperirea unui tratament împotriva COVID-19, în urma finanțării cu 3 milioane de euro de Uniunea Europeană”
COMUNICAT DE PRESĂ. Eurodeputatul Cristian Bușoi: ”Avem deja primele rezultate pozitive pentru descoperirea unui tratament împotriva COVID-19pentru descoperirea unui tratament împotriva COVID-19”
Publicat: 19/06/2020, 12:46
Actualizat: 06/04/2021, 14:48

Eurodeputatul Cristian Bușoi informează, potrivit unui comunicat de presă, că finanțarea de către Uniunea Eurropeană cu 3 milioane de euro a Consorțiului Exscalate4CoV generează primele rezultate pozitive, cercetătorii descoperind că mediacamentul Raloxifen – ar putea fi eficient și pentru pacienții cu forme ușoare ale COVID – 19 și pacienții asimptomatici. Următorul pas pentru a fi pus la dispoziția cetățenilor este aprobarea de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

”Avem deja primele rezultate pozitive”, spune eurodeputatul Cristian Bușoi

„Finanțare de 3 milioane de euro pentru descoperirea unui tratament împotriva COVID-19. Avem deja primele rezultate pozitive. Exscalate4CoV, finanțat cu 3 milioane de euro de Uniunea Europeană pentru sprijinirea cercetărilor, a anunțat că un medicament generic utilizat în tratarea osteoporozei – Raloxifen – ar putea fi eficient și pentru pacienții cu forme ușoare ale COVID – 19 și pacienții asimptomatici.
Cu ajutorul supercalculatoarelor pe care le utilizează, cele mai performante din lume, consorțiul a testat deja în mod virtual 400.000 de molecule. 40 dintre acestea sunt considerate active împotriva virusului, însă substanța Raloxifen s-a dovedit a fi cea mai promițătoare, conform Comisiei Europene, care finanțează cercetarea.

Această substanță ar putea fi eficace în blocarea replicării virusului în celule și ar putea stopa evoluția bolii, spun specialiștii Consorțiului, în special în cazurile depistate timpuriu sau în cazul pacienților fără simptome.
Urmează acum ca Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) să evalueze noua potențială utilizare a Raloxifen. Dacă este aprobat de EMA, medicamentul ar putea fi pus rapid la dispoziția cetățenilor în cantități mari și la costuri reduse și să contribuie, astfel, la diminuarea noilor valuri de infecție” a precizat eurodeputatul PNL.

”Consorțiul Exscalate4CoV este cunoscut pe plan mondial pentru rolul inovator în descoperirea de medicamente”, potrivit declarației eurodeputatului PNL

Consorțiul Exscalate4CoV reunește 18 parteneri și 15 membri asociați și include centre de supercalculatoare din Italia, Spania și Germania, centre de cercetare mari, companii farmaceutice și institute biologice din întreaga Europă, potrivit informațiilor emise de eurodeputat.

„Consorțiul Exscalate4CoV este cunoscut pe plan mondial pentru rolul inovator în descoperirea de medicamente. Utilizează o combinație unică de putere de calcul de înaltă performanță și Inteligență Artificială cu prelucrare biologică, reunește 18 parteneri și 15 membri asociați și include centre de supercalculatoare din Italia, Spania și Germania, centre de cercetare mari, companii farmaceutice și institute biologice din întreaga Europă”, scrie raportorul PE pentru Programul de Sănătate, Cristian Bușoi.

Strategia privind vaccinul anti SARS COV 2 se bazează pe doi piloni: asigurarea producției de vaccinuri în UE și a unor rezerve suficiente pentru statele membre prin încheierea de acorduri prealabile de achiziție cu producătorii de vaccinuri, potrivit comunicatului de presă emis de eeurodeputat.

„În paralel, Comisia Europeană a anunțat Strategia pentru vaccin și a setat un termen de maximum 18 luni până la obținerea unui vaccin împotriva noului coronavirus. Finanțarea pentru descoperirea vaccinului va proveni, în mare parte, din bugetul de 2,7 miliarde de euro al Instrumentului pentru sprijin de urgență, însă bani suplimentari ar putea veni, sub formă de împrumut, și de la Banca Europeană de Investiții.
Strategia privind vaccinul anti SARS COV 2 se bazează pe doi piloni: asigurarea producției de vaccinuri în UE și a unor rezerve suficiente pentru statele membre prin încheierea de acorduri prealabile de achiziție cu producătorii de vaccinuri și adaptarea cadrului de reglementare al UE care să țină seama de situația de urgență actuală pentru a accelera dezvoltarea, autorizarea și punerea la dispoziție a vaccinurilor, fără a face rabat însă de la standardele înalte de calitate, siguranță și eficacitate a vaccinurilor”, a scris eurodeputatul pe Facebook.

Comisia Europeană a precizat că este unul dintre numeroasele exemple ale modului în care programul de cercetare și inovare al UE intitulat Orizont 2020 reunește cei mai buni cercetători europeni, cele mai bune companii farmaceutice, tehnologii și infrastructuri de cercetare pentru a contribui la învingerea virusului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația