Contre la Casa Albă: Fauci îl acuză pe Trump că se folosește în campanie de declarațiile lui scoase din context – VIDEO

Contre la Casa Albă: Fauci îl acuză pe Trump că se folosește în campanie de declarațiile lui scoase din context - VIDEO
„Vom avea de suferit enorm”. Anthony Fauci critică dur măsurile lui Donald Trump în gestionarea pandemiei de coronavirus / Sursă FOTO: colaj Profimedia Images
Publicat: 13/10/2020, 11:09
Actualizat: 13/10/2020, 11:10

Cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale și pe măsură de Joe Biden câștigă în sondaje, apar tot felul de divergențe la Casa Albă. Doctorul Antonhy Fauci, expertul național în gestionarea pandemiei de coronavirus, îl acuză pe Donald Trump că se folosește în campania electorală de declarațiile lui scoase din context pentru a-i convinge pe americani să îl voteze.

Dr. Anthony Fauci, cel mai mare expert al guvernului SUA în boli infecțioase, a cerut retragerea videoclipului de campanie al lui Trump, în care apar declarații de-ale sale scoase „din context”.

Contre la Casa Albă înainte de alegerile prezidențiale

Acesta a numit incidentul „nefericit și dezamăgitor”, potrivit CNN.

Reclama de 30 de secunde a campaniei lui Trump prezintă „traseul” președintelui SUA de la infectarea cu noul COVID-19 la vindecarea de boală, în care se regăsește mesajul – „Președintele se recuperează de coronavirus, la fel și America”.

Videoclipul se încheie cu o declarație a doctorului Fauci care pare că lăudă eforturile președintelui Trump în combaterea pandemiei. Însă susține că declarațiile sale au fost date peste cap și editate într-un mod anume astfel încât să pară ca o aprobare a acțiunilor președintelui.

În imagini, doctorul Fauci spune: „Nu-mi pot imagina că cineva poate face mai mult de atât”, iar ulterior este redat un segment cu Donald Trump.

Dr. Fauci: Un incident „nefericit și dezamăgitor”

Însă videoclipul original în care expertul a dat declarațiile, realizat în timpul unui interviu din martie cu Fox News, îl arată pe doctor spunând: „Am dedicat aproape tot timpul acestui lucru. Sunt la Casa Albă practic în fiecare zi cu grupul de lucru. În fiecare zi. Deci, nu-mi pot imagina în nicio situație că cineva ar putea face mai mult”.

De asemenea, doctorul Fauci a emis duminică, 11 octombrie, o declarație în care a precizat că nu îl susține pe Trump în alegerile care vor avea loc luna viitoare.

„Comentariile care mi s-au atribuit fără permisiunea mea în reclama campaniei au fost scoase din context dintr-o declarație amplă pe care am făcut-o cu luni în urmă despre eforturile oficialilor federali din domeniul sănătății publice”, se menționează în comunicat potrivit Independent.

Acesta a adăugat că „În cele aproape cinci decenii de serviciu public, nu am susținut niciodată în mod public niciun candidat politic”.

Doctorul Fauci l-a pus sub semnul întrebării în mod public pe Trump și modul său de abordare a pandemiei de mai multe ori în trecut și, drept urmare, a fost ținta criticilor din partea susținătorilor lui Trump.