Coreea de Nord, despre politica externă a lui Trump, „America First”: O formă de nazism

Coreea de Nord, despre politica externă a lui Trump, America First: O formă de nazism
Publicat: 27/06/2017, 17:12

Într-un material distribuit de agenția de știri nord-coreeană, regimul de la Phenian acuză Washingtonul că încearcă să slăbească alte țări pentru propriile interesele. Totodată, politica lui Donald Trump ar stârni agresiune extremă și șovinism împotriva altor țări, strategie asemănătoare noțiunii de ocupație mondială promovată de către dictatorul german Adolf Hitler.

„Această idee este versiunea americană a nazismului, care depășește cu mult fascismul prin natura lui feroce, brutală și șovinistă. Politica lui Trump nu recunoaște dreptul altor state la independență, existență și dezvoltare, în încercarea de a apăra interesele americane”, se arată într-un raport al Coreei de Nord.

Acest material de la Phenian vine în condițiile în care președintele sud-coreean Moon Jae-in și Donald Trump participă la primul lor summit la Washington, în cursul acestei săptămâni, în care problema nucleară a Coreei de Nord va intra pe ordinea de zi.

Politica SUA privind Coreea de Nord este intitulată „presiune maximă și angajament” și se concentrează mai întâi pe aplicarea san

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase