Corlățean a discutat cu ambasadorul Japoniei despre cazul japonezei ucise

Corlățean a discutat cu ambasadorul Japoniei despre cazul japonezei ucise
Publicat: 06/09/2012, 17:34
Actualizat: 25/03/2017, 17:16

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, l-a primit pe ambasadorul Japoniei, Natsuo Amemiya, exprimând, printre altele, regretul față de tragica dispariție a japonezei Yurika Masuno și asigurând că se depun eforturi pentru soluționarea rapidă a cazului și pentru ca astfel de situații să nu se repete.

Corlățean l-a primit, joi, în vizită de rămas bun, pe ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Japoniei în România, Natsuo Amemiya.

„Cu această ocazie, demnitarul român a exprimat apreciere cu privire la contribuția remarcabilă a ambasadorului nipon la dezvoltarea și aprofundarea raporturilor bilaterale în timpul mandatului său, în toate domeniile de activitate. Ministrul Titus Corlățean a subliniat nivelul excelent al dialogului politico-diplomatic și al cooperării economice, în contextul aniversării în 2012 a 110 ani de la primele contacte diplomatice dintre România și Japonia și a 10 ani de la stabilirea Parteneriatul de Prietenie și Cooperare dintre cele două țări, și a exprimat dorința de a-l întâlni pe omologul japonez. Oficialul român a exprimat încrederea cu privire la perspectivele de aprofundare și dinamizare a relațiilor româno-nipone, subliniind importanța proiectului de construire a magistralei de metrou care va lega Bucureștiul de Aeroportul Internațional «Henri Coandă»”, se arată într-un comunicat al MAE remis, joi, agenției MEDIAFAX.

La rândul său, ambasadorul Natsuo Amemiya a dat asigurări cu privire la menținerea dialogului româno-nipon la același nivel ridicat și a evidențiat interesul Japoniei pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale. Totodată, ambasadorul Amemiya a reconfirmat angajamentul părții nipone pentru susținerea unor proiecte de interes comun, în special în domeniul economic.

„Șeful diplomației române a exprimat, de asemenea, regretul față de tragica dispariție a tinerei japoneze Yurika Masuno, asigurând că autoritățile române competente depun eforturi atât în vederea soluționării cât mai rapide a cazului, cât și pentru a evita riscul repetării unor astfel de situații. În contextul dezvoltării continue a relațiilor bilaterale la nivel politic, economic și cultural, ministrul afacerilor externe a transmis părții japoneze un mesaj de încredere în ceea ce privește adoptarea, de către autoritățile japoneze, a unei decizii de permanentizare a regimului de visa waiver pentru cetățenii români care călătoresc în Japonia, care ar avea drept efect consolidarea excelentelor relații de cooperare bilaterală. În final, ministrul Corlățean i-a urat succes ambasadorului Amemiya în activitatea viitoare și a exprimat speranța că va rămâne un prieten al României”, se mai arată în comunicat.

O tânără japoneză a fost acostată, acum două săptămâni, în Aeroportul „Henri Coandă”, urcată într-un taxi și dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărit și ucisă.

Vlad Nicolae (26 de ani) a fost arestat și supus unei expertize ADN, două dintre acestea, potrivit rezultatelor, legându-l de violarea și uciderea studentei japonezei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...