CORONAVIRUS. CDC: 35% din cazurile de COVID-19 sunt asimptomatice

Redactor:
Gândul
CORONAVIRUS. CDC: 35% din cazurile de COVID-19 sunt asimptomatice
CORONAVIRUS. Studiu CDC: 35% din cazurile de COVID-19 sunt asimptomatice. Sursa foto: Shutterstock

Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a publicat un nou ghid privind noul tip de coronavirus, în cadrul căruia estimează că aproximativ o treime dintre pacienții cu COVID-19 sunt asimptomatici.

Potrivit agenției guvernamentale americane, aproximativ 0,4% dintre persoanele cu simptome de COVID-19 vor deceda, iar 40% din cazurile de transmitere a acestei boli au loc înainte ca persoanele infectate să prezinte primele simptome, informează CNN.

Astfel, potrivit informațiilor CDC, în actuala situație, 0,4% dintre persoanele care se vor infecta cu noul tip de coronavirus vor muri. În cazul persoanelor de peste 65 de ani, procentul s-ar ridica la 1,3%. În ceea ce privește persoanele sub 50 de ani, doar 0,05% dintre infectați vor muri. Raportul CDC susține că persoanele asimptomatice transmit la fel infecția ca cele care nu prezintă simptome.

Agenția mai estimează că 3,4% din persoanele care prezintă simptomele bolii vor avea nevoie de spitalizare, iar în cazul persoanelor de peste 65 de ani procentul se ridică la 7,4%.

Cel mai pesimist scenariu

Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a luat în considerare și cel mai pesimist scenariu în cazul pandemiei. Astfel, în cazul în care cele mai sumbre estimări s-ar adeveri, 1% din persoanele infectate ar urma să moară, față de 0,2% cât este procentul în cadrul scenariului cel mai optimist.

„Scenariile sunt prezentate cu scopul de a pregăti sistemul de sănătate publică. Ele nu reprezintă predicții sau estimări ale impactului pe care îl va avea COVID-19”, a informat CDC.

Agenția notează că procentele s-ar putea schimba pe măsură ce apar mai multe informații legate de COVID-19 și adaugă că acestea „nu reflectă și impactul schimbărilor comportamentului cetățenilor, distanțarea socială sau alți asemenea factori”.

Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a mai adăugat că estimările pe care le-a prezentat în noul ghid, destinat oficialilor din domeniul sănătății, se bazează pe informațiile disponibile până la data de 29 aprilie.

Inchide