CORONAVIRUS. Ce pedeapsă primesc în Indonezia cei care nu respectă distanțarea fizică. Este de necrezut!

CORONAVIRUS. Ce pedeapsă primesc în Indonezia cei care nu respectă distanțarea fizică. Este de necrezut!
CORONAVIRUS. Ce pedeapsă primesc în Indonezia cei care nu respectă distanțarea fizică. Este de necrezut! / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 12/05/2020, 19:00

Asiaticii nu glumesc când vine vorba de respectarea legilor, iar Indonezia nu face excepție. La Jakarta, pedeapsa pentru cei care încalcă regula distanțării fizice este o umilință fără margini. Mulți cetățeni aleg calea obedienței decât să sfârșească aici!

Conform gulfnews.com, indonezienii care încalcă regulile impuse pe timpul pandemiei de Covid-19 sunt obligați să cureţe toaletele publice din Jakarta! Pedeapsa face parte dintr-o listă de sancţiuni ce urmăresc să prevină infectările în rândul locuitorii capitalei Indoneziei.

De exemplu, cine iese pe stradă fără a purta o mască de protecție riscă să fie amendat cu 250.000 de rupii (15,5 euro). Mai mult, cetățenii care se adună în grupuri vor fi „condamnați” să cureţe instalaţiile publice din oraș, inclusiv toaletele. „Penalii” vor fi îmbrăcaţi cu veste marcate special. De pedepse nu scapă nici firmele care nu respectă ordinele de a-şi închide porţile (sau încalcă regulile de sănătate publică). Acestea vor fi amendate cu până la 50 de milioane de rupii (circa 1.300 de euro).

Metropola Jakarta are o populație de 30 de milioane de locuitori. Autoritățile au impus restricţii parţiale de deplasare începând din luna martie, când încă epidemia de Covid-19 nu atinsese nivelul maxim.

În toată Indonezia este o problemă cu respectarea restricţiilor impuse de autorități.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase