COVID-19 ar fi fost produs în laboratorul din Wuhan şi modificat să pară natural. Dezvăluirile unui studiu

COVID-19 ar fi fost produs în laboratorul din Wuhan şi modificat să pară natural. Dezvăluirile unui studiu
COVID-19 ar fi fost produs în laboratorul din Wuhan şi modificat să pară natural/ Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 31/05/2021, 16:04

Un nou studiu ce urmează să fie publicat într-un jurnal ştiinţific susţine că există dovezi potrivit cărora Institutul de Virusologie din Wuhan a creat în laborator virusul COVID-19 şi apoi l-a manipulat prin inginerie inversă pentru ca acesta să arate ca un virus apărut natural la lilieci.

Doi cercetători, Angus Dalgleish (Marea Britanie) şi Birger Sørensen (Norvegia), susţin că au descoperit „amprente unice” în probele de la pacienţii cu COVID-19 care dovedesc o manipulare în laborator.

Jurnaliștii de la Daily Mail au obținut raportul celor doi cercetători. Potrivit studiului, cercetătorii chinezi de la Institutul de Virusologie au folosit structura moleculară a unui coronavirus prelevat de lilieci pe care au suprapus o nouă proteină spike astfel, astfel încât să creeze un coronavirus contagios capabil să provoace o boală mortală.

Noi credem că s-au creat virusuri prin inginerie genetică inversă. Au modificat un virus natural şi apoi au umblat la date pentru a face să pară că face parte din secvenţe genetice anterioare apărute spontan”, au explicat cercetătorii pentru Daily Mail.

Cum ar fi fost produs COVID-19 în laborator

Mai mult, publicația susține că există indicii ale unei „distrugeri deliberate, ascundere sau contaminare a datelor” de către laboratorul din Wuhan, în timp ce „oamenii de ştiinţă care au vrut să-şi împărtăşească descoperirile nu au mai putut face asta sau au dispărut”.

Dalgleish este profesor de oncologie la Universitatea St George din Londra şi este cunoscut pentru invenţia primului „vaccin anti-HIV” funcţional care a putut substitui medicaţia antivirală a pacienţilor pe perioade lungi de timp.

Concluzia lui Dalgheish, profesor de oncologie la Universitatea St. George din Londra, și a lui Sørensen, virusolog şi preşedintele companiei farmaceutice Immunor, este că „coronavirusul SARS-CoV-2 nu are un antecedent natural credibil” şi că este „dincolo de orice îndoială rezonabilă” că este vorba de un virus manipulat în laborator.

Studiul se bazează pe o analiză a experimentelor efectuate la laboratorul din Wuhan între anii 2002 şi 2019, unele dintre ele în colaborare cu universităţile americane.

Primele indicii ale „manipulării coronavirusului”

Unul dintre indiciile privind manipularea coronavirusului subliniate de cei doi autori ai noului studiu se referă la o serie de patru aminoacizi în proteina spike a SARS CoV-2. Studiul va fi publicat în publicația științifică Quarterly Review of Biophysics Discover.

O pandemie ce implică un virus natural ar fi de aşteptat să aibă mutaţii graduale şi chiar dacă devine mai infecţioasă să fie totodată mai puţin patogenă. Mulţi au aşteptat să se întâmple asta în privinţa pandemiei de COVID-19, dar nu pare să fie cazul acum”, au  mai scris cercetătorii în noul lor studiu.

Preşedintele Joe Biden a cerut serviciilor de informaţii reexaminarea tuturor teoriilor plauzibile privind originile pandemiei de COVID-19, inclusiv a celei privind scăparea virusului din laboratorul de la Wuhan.

După anunțul președintelui american, China a reacționat prompt și a readus în atenția publicului o veche teorie potrivit căreia virusul ar fi apărut de la fapt în Statele Unite ale Americii.

Statelor Unite nu le pasă deloc de dovezi și adevăr, nici nu sunt interesate să facă un studiu științific serios cu privire la originile virusului. Vor doar să folosească pandemia pentru stigmatizare și manipulare politică atribuind vina altcuiva”, a declarat purtătorul de cuvând al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian.

De asemenea, acesta a făcut trimitere la Fort Detrick, un laborator american de cercetare biomedicală din Maryland care aparține armatei și despre care s-a susținut – fără prezentarea unor dovezi – că reprezintă sursa virusului SARS-CoV-2.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest...
Cutremur la Antena 1. Schimbarea e fără precedent
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare