Culmea terorismului: Luptători ai Statului Islamic se plâng că misiunile sinucigașe se dau pe pile

Redactor:
Alina Matis
Culmea terorismului: Luptători ai Statului Islamic se plâng că misiunile sinucigașe se dau pe pile
Un cleric din Daghestan afiliat grupării teroriste Stat Islamic se plânge, într-un text publicat pe Internet, că militanții saudiți din Irak își bagă prietenii și rudele în față la cozile pentru a deveni martiri, adică pentru a participa la misiuni sinucigașe, în vreme ce jihadiști precum cecenii așteaptă luni de zile ocazia (sic!) de a se arunca în aer, scrie Radio Europa Liberă.

În gruparea teroristă Stat Islamic, toți luptătorii sunt egali, dar unii sunt mai egali decât alții, scrie Radio Europa Liberă, într-un text despre nepotismul din mișcarea jihadistă.

Chiar dacă la o primă vedere povestea pare o glumă sinistră, ea este adevărată: un cleric din Daghestan afiliat Statului Islamic chiar acuză că misiunile sinucigașe se dau pe pile și că saudiții își bagă apropiații în față la cozile lungi pentru acordarea acestor misiuni.

Din cauza acestei situații, se plânge Kamil Abu Sultan ad-Daghestani, cecenii sunt nevoiți să aștepte luni în șir pentru o misiune sinucigașă în Siria, timp în care mulți dintre ei mor în luptă. Mai mult, unii luptători sunt nevoiți să meargă în Irak, unde cozile sunt mai scurte, susține același cleric:

„Amir Akhmed al-Shishani (lider cecen, n.red.) mi-a povestit că un băiat a mers în Irak pentru o misiune sinucigașă și că a mers acolo pentru că în Siria există o coadă foaaaaarte lungă (de mii de oameni)”. Dar când „candidatul” a ajuns în Irak, a dat și acolo de cozi și de pile.

„Saudiții au aranjamentele lor, nu lasă pe nimeni să intre, își pun rudele rudele în față”, s-a plâns tânărul jihadist. 

„Părerea mea e că lucrurile nu pot rămâne așa, ar trebui să ne plângem califului”, a spus Kamil Abu Sultan, califul la care se referă fiind Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupării Stat Islamic, care ar fi fost grav rănit în luna martie, într-un raid condus de americani.

Nu este prima dată când în spațiul public apar informații despre listele de așteptare ale Statului Islamic pentru cei care vor să devină kamikaze. Un militant originar din Marea Britanie care se afla în Siria a povestit anul trecut pentru BBC că era pe o listă pentru a primi o misiune sinucigașă și că încerca la acel moment să facă în așa fel încât să îi vină rândul mai repede. Ulterior, se pare că bărbatul a mers în Irak, unde s-a aruncat în aer. 

Recent, pe Internet a apărut un ghid de recrutare al Statului Islamic, unde se vorbește despre misiunile sinucigașe. Recruții sunt sfătuiți să aibă multă răbdare, să treacă printr-o etapă de antrenamente, după care să își aștepte rândul. 

Motivul pentru care atacurile kamikaze sunt considerate mult mai importante pentru jihad decât confruntările directe pe câmpul de luptă este că ele oferă un avantaj strategic uriaș pentru grupările teroriste, care pot folosi bombe umane extrem de puternice pentru a-i provoca adversarului pierderi mult mai mari decât în timpul unui schimb de focuri. 

Într-un material impresionant realizat în Malaysia, New York Times a prezentat, la începutul acestui an, motivele pentru care oameni din toate colțurile lumii își doresc să devină martiri în Siria, chiar dacă nu se vorbește doar despre atacurile sinucigașe. „Dacă vrem să mergem în rai, trebuie să avem parte de o moarte onorabilă. Una dintre cele mai simple metode este să mori ca un martir. Eu mi-aș dori să fiu un martir”, spune, în acest articol, un băiat care nu pare să aibă mai mult de 14-15 ani. Pentru jihadiști, atacurile sinucigașe sunt considerate cea mai onorabilă moarte. 

VIDEO! O vietate din era dinozaurilor, filmată în timp ce înota într-un râu din România:...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Părinții lui sunt actori celebri, dar el mănâncă din gunoaie. Povestea este șocantă
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Donald Trump a adus în discuție România în contextul scandalului Hunter Biden. Reacția lui Klaus...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Veste proastă pentru 7 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu mărirea pensiilor
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide