Cum încearcă „gospodina” Merkel să câștige electoratul

Cum încearcă gospodina Merkel să câștige electoratul
Publicat: 07/08/2013, 15:28
Actualizat: 31/07/2014, 14:26

La fel cum, în România, Elena Udrea s-a afișat dând cu mătura și croșetând în scopuri electorale, cancelarul Angela Merkel a recurs la un gest neașteptat pentru cea supranumită „Doamna de fier” a Germaniei. Aflată în plină campanie electorală pentru alegerile legislative din septembrie, Merkel încearcă să atingă latura sensibilă a electoratului prezentându-și, într-o broșură a Uniunii Creștin-Democrate (CDU), și latura feminină, scrie Der Spiegel.

Mai exact, în paginile acestei broușuri, „gospodina” Merkel dezvăluie că îi place să gătească, mai ales supă de cartofi și ruladă de carne. La desert, cancelarul german spune că preferă să gătească prăjituri de casă și plăcintă cu prune. Pentru a-și atrage și mai mulți electori, Merkel a precizat și că este o persoană ecologistă. „Sunt un grădinar pasionat și îmi place să îmi cultiv propriile legume în grădina de acasă. Nu înseamnă foarte mult, dar e suficient pentru mese ocazionale”, a spus ea.

La micul dejun, Angela Merkel și soțul ei păstrează stilul tradițional: cârnați nemțești și cafea turcească.

Tot în noua broșură electorală, Angela Merkel a vorbit și despre prima ei căsătorie, dar și cum își petrece timpul liber cu actualul ei soț, Joachim Sauer.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase