Cum vor elvețienii să „scape” de cerșetorii din țara lor. Ce prevede „oferta” autorităților, acceptată deja de multe persoane din România

Cum vor elvețienii să „scape” de cerșetorii din țara lor. Ce prevede „oferta” autorităților, acceptată deja de multe persoane din România
FOTO cu caracter ilustrativ - Pixabay
Publicat: 17/05/2021, 17:50
Actualizat: 17/05/2021, 17:51

Autoritățile din Elveția vor să scape de cerșetorii străini de pe străzile orașului Basel, așa că au decis să le ofere gratuit bilete dus către o destinație europeană, cu condiția să nu se mai întoarcă în această țară.

Astfel, Serviciul de migrație de la Basel oferă vouchere de călătorie, precum și o donație de 20 de franci elvețieni, oricărui cerșetor care dorește să părăsească țara. Oferta acoperă o călătorie cu trenul către orice destinație europeană.

Pentru cei care locuiesc prea departe pentru a merge cu trenul, de exemplu România, de unde provin mulți cerșetori, autoritățile achiziționează un bilet de avion de aproximativ 60 de franci – prețul pentru o călătorie de la Basel la București”, informează Știrile Pro TV, care citează publicația The Local.

Până acum, zeci de cerșetori au acceptat oferta autorităților. Cei mai mulți sunt din România, dar şi câţiva unguri, polonezi şi bulgari.

Beneficiarii trebuie să fie de acord în scris să nu se întoarcă în Elveţia. Dacă vor fi găsiţi din nou aici, riscă să fie expulzaţi din ţara noastră”, a declarat Toprak Yergu, un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiţie din Basel.


Citește și:

Mitholz, satul elvețian care stă pe un butoi cu pulbere. Locuitorii, nevoiți să își părăsească locuințele: ”Am sperat că mai putem trage de timp, dar e momentul să ne facem alte planuri”

Studiu neobișnuit în Elveția, făcut în ferme și grădini, cu lenjerie intimă din bumbac. Cercetătorii caută soluții pentru agricultură

O femeie a fost filmată când bătea un copil pentru că nu strânsese suficienţi bani din cerşit 


Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult