Data la care va avea loc prima dezbatere democrată în alegerile prezidențiale din SUA

Data la care va avea loc prima dezbatere democrată în alegerile prezidențiale din SUA
Publicat: 07/08/2015, 09:56
Actualizat: 07/08/2015, 11:29

Potrivit calendarului dezbaterilor din timpul alegerilor primare, primul dintre cele șase evenimente televizate urmează să aibă loc în statul Nevada, în contextul în care Partidul Democrat încearcă să păstreze Casa Albă, după cele două mandate consecutive ale președintelui Barack Obama.

A doua dezbatere este programată pe 14 noiembrie, în Iowa, iar următoare pe 19 decembrie în New Hampshire. Cele două state votează primele în alegerile primare, care stabilesc candidatul la președinție al unui partid.

A patra dezbatere este programată pe 17 ianuarie în South Carolina, iar a cincea și a șasea în Florida și Wisconsin, respectiv în februarie și martie.

„Aceste șase dezbateri vor oferi participanților la caucus și alegătorilor din (scutinele) primare oportunitatea să afle de la candidați care este viziunea lor pentru viitorul țării”, a anunțat Debbie Wasserman Schultz, președinta Comitetului Național Democrat, citată într-un comunicat.

„Ele vor sublinia contrastul evident dintre valorile Partidului Democrat, care se concentrează asupra consolidării clasei de mijloc, și ale republicanilor, care vor să continue politici ce nu au legătură cu realitatea și depășite”, a subliniat ea.

Clinton, favorita evidentă, îi înfruntă pe senatorul independent Bernie Sanders, pe fostul senator Jim Webb din Virginia, fostul guvernator al statului Maryland Martin O’Malley și pe fostul guvernator al Rhode Island Lincoln Chafee.

Democrații au anunțat calendarul în timp ce republicanii soseau la Cleveland, în Ohio, la prima lor dezbatere din cursa în vederea alegerilor de anul viitor.

Șaisprezece bărbați și o femeie luptă pentru obținerea nominalizării Partidului Republican, în frunte cu favoritul Donald Trump.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase