Discursul de învestitură al lui Obama, considerat „mediocru” și „lipsit de conținut” de către o serie de comentatori

Discursul de învestitură al lui Obama, considerat mediocru și lipsit de conținut de către o serie de comentatori
Publicat: 07/09/2012, 16:03
Actualizat: 29/07/2014, 23:27

Deși nu a trecut mai mult de o zi de la discursul de învestitură susținut de Obama la convenția democrată de la Charlotte, din North Carolina, au apărut primele critici legate de declarațiile președintele american.

Potrivit Business Insider, comentatorii au catalogat discursul președintelui Barack Obama ca fiind mediocru și lipsit de conținut.

„Un discurs reușit este mai mult decât suma părților sale. Nu cred că Obama s-a întrunit acest criteriu”, a apreciat Nate Silver, jurnalist New York Times, într-o postare pe Twitter.

Într-un comentariu publicat de National Journal, editorialistul Ron Fournier l-a criticat pe șeful statului american pentru că nu a reușit să ofere o viziune clară asupra planurilor sale pentru cel de-al doilea mandat.

„Nu a fost expunerea unui plan elaborat, ci, mai degrabă, o înșiruire de planuri mărețe și promisiuni. Ar trebui să se gândească să ofere mai multe detalii în dezbateri, în discursurile politice și în clipurile de campanie”, a apreciat Fournier.

Într-o apariție televizată la Fox News, conservatorul Charles Krauthammer a fost și mai aspru cu declarațiile președintelui, apreciind că „este unul dintre cele mai lipse de conținut discursuri susținute în fața națiunii” pe care le-a văzut până în prezent.

Și fostul consilier al lui Bill Clinton, James Carville, a declarat, într-o emisiune de la CNN, că discursul susținut de Obama „nu a fost cel mai bun de la Convenție”.

Președintele american, Barack Obama, și-a susținut joi seara discursul de învestitură la convenția democrată de la Charlotte, în care și-a prezentat planurile și speranțele legate de alegeri, economie, societate, diplomație, mediu și familie.

Criticii au apreciat că șeful statului nu a reușit să depășească registrul limbajului cotidian cu care i-a obișnuit pe americani.

„Michelle, te iubesc atât de mult. În seara precedentă cred că toată țara a văzut cât de norocos sunt. Malia și Sasha, voi mă faceți atât de mândru … Dar nu vă faceți iluzii, veți merge la școală mâine”, a spus președintele în discursul susținut la convenția democrată.