Două persoane au murit în Japonia, după vaccinarea cu doze de la Moderna. Reacția companiei farmaceutice: „Acesta este un eveniment tragic”

Două persoane au murit în Japonia, după vaccinarea cu doze de la Moderna. Reacția companiei farmaceutice: „Acesta este un eveniment tragic”
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 28/08/2021, 20:55
Actualizat: 28/08/2021, 20:57

Doi bărbaţi din Japonia au murit, luna aceasta, la câteva zile după primirea celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid de la Moderna.

„Pierderea de vieți omenești este un lucru pe care îl luăm foarte în serios”, au declarat reprezentanții Moderna și Takeda, distribuitorul autorizat al companiei, citați de Mediafax.

Potrivit sursei citate, Takeda și Moderna au fost notificate, sâmbătă, cu privire la decesele a două persoane care au primit recent vaccinul Moderna COVID-19 sub formă de injecție intramusculară, în Japonia.

„Acesta este un eveniment tragic, iar pierderea de vieți omenești este un lucru pe care îl luăm foarte în serios. Oferim cele mai sincere condoleanțe familiilor și apropiaților acestora. În acest moment, nu avem nicio dovadă că aceste decese sunt cauzate de vaccinul Moderna COVID-19 și este important să efectuăm o investigație formală pentru a determina dacă există vreo legătură”, transmit cele două companii.

Takeda, distribuitorul autorizat și producătorul, Moderna, lucrează cu Ministerul Sănătății, Muncii și Asistenței Sociale (MHLW) pentru a investiga cele două decese.

Pe 26 august, Takeda a anunțat decizia de a suspenda utilizarea a trei loturi de vaccin COVID-19 Moderna în Japonia, în conformitate cu MHLW în urma rapoartelor primite de la centrele de vaccinare cu privire la o substanță străină găsită în flacoane.

Flacoanele ce fac obiectul reclamațiilor, care au determinat suspendarea, au fost identificate ca fiind parte dintr-un lot specific, dar, ca măsură suplimentară de precauție, a fost suspendat un total de trei loturi fabricat în aceeași serie, de către MHLW.

„Până în prezent, nu avem plângeri privind calitatea produselor din lotul de vaccinuri administrate celor două persoane. Takeda a solicitat ca Moderna și organizația europeană care produce dozele Moderna să efectueze urgent o investigație aprofundată pentru a determina natura substanței străine. Cunoaștem despre existența unor rapoarte neoficiale care au furnizat indicații inițiale ale tipului de particule din flacoane. Aceste rapoarte sunt neconcludente și este important să ne bazăm pe o investigație formală înainte de a determina natura precisă a particulei. Moderna este în curs de desfășurare a acestei investigații, iar flacoanele au fost trimise la un laborator calificat pentru analiză, iar constatările inițiale vor fi disponibile la începutul săptămânii viitoare”, adaugă sursa citată.

Două persoane au murit după ce au fost inoculaţi cu vaccinuri produse de compania Moderna din loturi care au fost anterior suspendate din cauza descoperirii de contaminanţi, a declarat sâmbătă ministerul japonez al sănătăţii, citat de Reuters.

Bărbaţii au murit luna aceasta, la câteva zile după primirea celei de-a doua doze de Moderna, a declarat ministerul, într-un comunicat. Fiecare a primit o doză din cele trei loturi suspendate joi.

Până în prezent, peste 200 de milioane de doze de vaccin Moderna COVID-19 au fost administrate la peste 110 milioane de persoane din 45 de țări.


CITEȘTE ȘI:


Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
El este amantul Irinei Tănase, care l-a distrus pe Liviu Dragnea! Cum şi când s-au...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
El este amantul Irinei Tănase, care l-a distrus pe Liviu Dragnea! Cum şi când s-au...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
O firmă din Constanța APROVIZIONEAZĂ BANCA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI cu BRÂNZĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Cea mai cumplită veste pentru toată lumea. Va fi prăpăd. Nu se aștepta nimeni la...
Paul, un playboy din Galați, i-a spart relația lui Dragnea. Codrin Ștefănescu a confirmat
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...